До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Всі деталі весільного образу княгині Монако Шарлен

25 січня княгиня Монако Шарлен і дружина князя Альбера II, сина Грейс Келлі, святкує день народження — їй виповнюється 46 років. У дівоцтві Шарлен носила прізвище Віттсток і була чемпіонкою ПАР з плавання. На одному зі змагань вона й познайомилася з майбутнім чоловіком, який також дуже любив спорт. Перша зустріч у 2000-му нічим не увінчалася, проте у 2006 році їх знову побачили разом на Олімпійських іграх у Турині. Відтоді закрутився бурхливий роман, який тривав до 2011 року, поки дім Грімальді офіційно не оголосив про королівські заручини.

Весілля князя Монако Альбера II та княгині Шарлен

Весілля Шарлен і Альбера пройшло з великим розмахом. 1 червня 2011 року відбулася цивільна церемонія в тронному залі Княжого палацу в Монако, а наступного дня — вінчання й пишна гостина. Відомо, що вся увага преси й гостей була прикута до весільної сукні княгині — вишуканої, елегантної й розкішної. Vogue.ua. з нагоди дня народження княгині Шарлен згадує її весільний образ.

Реклама
Весільна сукня княгині Шарлен
Весілля князя Монако Альбера II та княгині Шарлен
Весільна сукня княгині Шарлен

Для такої важливої події дизайн весільної сукні наречена довірила Джорджіо Армані — й не помилилася. Перед дизайнером постало відповідальне завдання — створити сукню, яка не проводила б аналогій з вінчальним образом легендарної Грейс Келлі й водночас була не менш розкішною. Дизайнер зробив ставку на класичний атлас "дюшес" із жорсткою фактурою й напівматовим блиском, а також позачасовий силует "русалка", що відкриває ключиці княгині Монако. "Шарлен має дивовижну фігуру й ефектні плечі, що являє собою фантастичну базу для будь-якої сукні. Вибраний відтінок слонової кістки так добре пасує до її шкіри", — зауважила Роберта Армані, племінниця дизайнера.

Весілля князя Монако Альбера II та княгині Шарлен

Над виготовленням весільної сукні ArmaniPrivé три швачки працювали 2500 годин, витративши 80 метрів шовкової органзи, 50 метрів атласу й 30 000 каменів. Вбрання прикрашав п’ятиметровий шлейф, розшитий 40 000 кристалів Swarovski й 20 000 перламутрових крапель. Крім того, лаконічну й вишукану сукню було розшито нитками з платиною у формі квітчастого орнаменту, що повторював візерунок на шпильці нареченої. "Це була така величезна відповідальність, що ми насправді зробили дві сукні на випадок, якщо з однією з них щось трапиться", — додала Роберта.

Весілля князя Монако Альбера II та княгині Шарлен

Волосся Шарлен було зачесане в тугий шиньйон. "Я не ношу тіари, — сказала наречена. — Замість цього принцеса Кароліна позичила мені гарні шпильки з діамантами, які належали її бабусі. Також я мала тіару VanCleef & Arpels, але вирішила виставити її в Океанографічному музеї й надіти на свій перший офіційний захід". Голову княгині Монако прикрашала ніжна фата без декору, яка додала образу невинності й аристократичності. Ескіз букета нареченої також підготував Джорджіо Армані в стилі сукні нареченої. За безпосереднє оформлення букета, що складався з білих орхідей і фрезій, відповідали садівники палацу. Більше весільних знімків дивіться в нашій галереї.

<b>свадебный образ Шарлен</b>

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.