До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про весілля грецького принца Філіпа

На минулих вихідних відбулося гучне королівське весілля. Грецький принц Філіп, хрещеник принцеси Діани, взяв шлюб зі спадкоємицею мільярдного статку Ніною Флор. Пишна урочистість пройшла в головному кафедральному соборі Афін, а привітати молодят приїхали члени вищого суспільства. Vogue.ua розповідає все, що потрібно знати про це королівськоме весілля.

Весілля принца Філіпа і Ніни Флор

Для молодят це було вже третім весіллям. Як відомо, перше таїнство відбулося на гірськолижному курорті Санкт-Моріц у грудні 2020 року. Захід проходив у скромному форматі у зв'язку зі строгими обмеженнями в Швейцарії і на ньому були присутні лише найближчі родичі пари. Вдруге пара відзначила весілля в британському графстві Кембріджшир у травні 2021 року. Вечірку організували журналістка Vogue Еліс Нейлор-Лейланд і її чоловік Том в їхньому будинку, Stibbington House. Попри скромний формат перших двох весіль, третю церемонію пара вирішила провести з великим розмахом.

Реклама
Весілля принца Філіпа і Ніни Флор
Ніна Флор
Весілля принца Філіпа і Ніни Флор

Як весільну сукню, наречена вибрала образ з білої шовкової муарової тафти з колекції Chanel осінь-зима 2021/2022. Сукню було прикрашено довгим шлейфом, тюлевою вуаллю, ніжною вишивкою з кристалів і бантом на грудях. Свій образ наречена завершила діамантовою тіарою скандинавського походження, яку королева Анна-Марія успадкувала за кілька тижнів до свого весілля з королем Костянтином.

Принц Філіп з мамою, колишньою королевою Греції Анною-Марією
Принцеса Беатріс і Едоардо Мапеллі-Моцці

На весіллі Філіпа й Ніни були присутні король Костянтин — хрещений батько принца Вільяма — і мати Філіпа, королева Данії Анна-Марія, а також принцеса Євгенія, принцеса Беатріс і її чоловік Едоардо Мапеллі-Моцці, королева Іспанії Софія Грецька та інші члени королівської сім'ї. Батько нареченої, швейцарський мільярдер Томас Флор, теж приїхав, щоб привітати молодят.

Королева Іспанії Софія Грецька
Король Костянтин
Арієтта і Карлос Моралес
Принц Костянтин-Алексіос і принцеса Марія-Олімпія
Бенедикта Датська
Принцеса Тетяна і принц Миколай
Спадковий принц Грецький, Павло, і кронпринцеса Греції Марі-Шанталь

Відомо, що у принца Філіпа, який народився в Лондоні, багато відомих хресних батьків. Крім покійної принцеси Діани, він може похвалитися зв'язками з королем Іспанії Хуаном Карлосом I, принцесою Данії Бенедітке, нинішньою високоповажною графинею Бірми Маунтбеттен, Пенелопою Нетчбулл, і болгарськими монаршими зв'язками, в числі яких Кирило, князь Преславський. Сам принц працює аналітиком хедж-фонду в Нью-Йорку. Батько Флор, Томас Флор, заснував у 2004 році приватну авіакомпанію класу люкс VistaJet. Її мати, Катаріна Конечни, є редакторкою-засновницею російського Vogue і креативною директоркою Fabergé. Ніна ж раніше працювала на свого батька (допомагала в дизайні уніформи бортпровідників), а зараз відкрила екологічний заповідник на острові Бенгуерра біля узбережжя Мозамбіку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.