До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих образів принцеси Діани на королівських весіллях

Безумовно, принцеса Діана була іконою стилю свого часу. Одну лише її культову весільну сукню обговорюють дотепер, не кажучи вже про інше вбрання. Так, 29 липня 1981 року в соборі Святого Павла в Лондоні леді Діана Спенсер вийшла заміж за принца Чарльза в розкішній весільній сукні, яку створив дизайнерський дует Елізабет і Девіда Емануелів. Леді Ді йшла під вінець у сукні з тафти відтінку слонової кістки, прикрашеній вишуканим мереживом, вишивкою ручної роботи, лелітками й 10 000 перлин. Діана для важливої й трепетної події вибрала пишну сукню з об’ємними рукавами завдовжки 7,62 метра. Ця сукня стала одним з легендарних образів, що ввійшли в історію моди. Однак не менш ефектний вигляд вона мала і як гостя на весіллях.

Весілля принцеси Діани й принца Чарльза, 1981 рік

У ролі гості на королівських весіллях у 1980-х роках леді Ді віддавала перевагу легкому одягу, прикрашеному всілякими принтами, особливо вона любила гороховий візерунок. Так, на весілля Ніколаса Сомса в 1981 році вона вдягла червону сукню, оздоблену вишуканим polka-dot, а 1985 року на весілля леді Керолайн Герберт і Джона Воррена принцеса Діана вибрала елегантну білу сукню із заходом, доповнену мініблейзером на ґудзиках з тієї ж тканини. До кінця 1980-х і початку 1990-х пристрасть Діани трансформувалася в елегантні костюми. Вона з’являлася на весіллях у жакетах приталеного крою й спідницях-олівцях трохи вище коліна. Дотримуючи королівського дрес-коду, кожне вбрання леді Ді доповнювала вишуканими капелюшками — від крислатих варіантів до аксесуарів з великими бантами й широкими стрічками.

Реклама
Леді Діана з принцом Ендрю на весіллі леді Керолайн Герберт і Джона Воррена в замку Гайклер, липень 1985 року

Стиль принцеси Діани регулярно надихає дизайнерів на створення вбрання, а модниці в усьому світі не перестають копіювати її образи. Vogue.ua пропонує поглянути на 10 варіантів бездоганного вбрання леді Ді на королівських весіллях.

<b>принцесса Диана на свадьбах</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.