Гід сонячним волоссям для будь-якого відтінку – від колористки герцогині Сассекської

HAIR
7 серпня 2022

Наприкінці линня Меган Маркл часто бачили під час її стильних виходів з принцом Гаррі у Нью-Йорку – і всі знову звернули увагу на неповторний променистий відтінок волосся герцогині. Це значною мірою заслуга її колористки Каді Лі, яка, до того ж, є авторкою знаменитого полум’яно-червоного кольору Джулії Робертс. Каді Лі, разом зі своєю діловою партнеркою і давньою подругою Мікою Гарріс, є співзасновницею Highbrow Hippie, студії краси та оздоровлення у Венісі, штат Каліфорнія, яка стала місцем для інсайдерів сонячного балаяжу.

imageМеган Маркл

У чому секрет фірмових виблисків Лі, немов би їхня власниця щойно повернулася з пляжу? "Я залишаю багато природного кольору всередині волосся, інколи розбиваю його м’яко розмазаними плямами кольору, а інколи — більш чітким з’єднанням із коренем", — каже Лі. "Результатом є об’ємний колір, який забезпечить гармонійне відростання та збереження кольору упродовж літніх місяців". Що менше, то краще — завдяки цьому м’якому підходу немає потреби в додатковому обслуговуванні. "Літо призначене для відпочинку та відновлення зв’язків із родиною, друзями і самим собою! — наголошує Лі. — Безумовно, не слід витрачати час на те, щоб отримати в салоні такий колір волосся, який потім потребуватиме багато зусиль для догляду".

Лі розповідає, як відкоригувати різні кольори волосся для того самого невловимого сонячного блиску.

Для білявок

На яскравих білявках промені у волоссі мають надзвичайно ефектний вигляд. "Я лише додаю відблиски кожні кілька зустрічей, дозволяючи природному або створеному базовому кольору стати фоном і полотном", — пояснює колористка. "Коли нарешті додаються відблиски, вони справді створюють ефект руху і додають волоссю неймовірної динаміки". І річ тут не лише в розміщенні; певні відтінки блонд живуть найліпше в теплі місяці. "Бежеві, масляні та золотаві відтінки збережуть ваше волосся здоровим упродовж усього сезону", — каже Лі.

Для брюнеток

"Улітку багато моїх брюнеток також уже заздалегідь думають про перехід кольору свого волосся з літа на осінь", — розповідає Лі. "Теплі, насичені золотаві тони є ідеальним рішенням як для сонячних літніх локонів, так і для зігрівання блідого кольору обличчя, який неминуче чекає на всіх нас попереду". Для Лі головне — ніколи не переборщити з висвітленням. Відповідно, більшість її клієнток-брюнеток отримують кілька стратегічних відблисків лише раз або двічі на рік. "Щоб підтримувати постійний колір увесь рік, я віддаю перевагу зберіганню розмірності та потроху висвітлюю локони або щозустрічі, або за потреби", — каже Лі.

Для власниць смоляного волосся

Така сама історія з волоссям кольору "ворон", але для створення рухливого об’єму додаткові тони є обов’язковими. "Глибокі брюнетки мають зосередитися на коричневих відблисках і зберігати різницю тонів щонайбільше трьома відтінками", — розповідає Лі про секрет знаменитого відтінку Меган Маркл. "Медові, каштанові, мідно-коричневі та насичені шоколадні відтінки допомагають брюнеткам бути цікавими й різноманітними. Навіть для моїх найтемніших, найглибших брюнеток я застосовую світлішу формулу і довше обробляю, щоб гарантувати природний результат і гру кольорів".

Рудоволосим

Поціловане сонцем руде волосся — одне з улюблених завдань Лі щодо фарбування, і вона обіцяє, що це можна зробити навіть без освітлення чи мелірування. Важливо створити відчуття руху, динаміки кольору волосся. "Я досягаю цього за допомогою "збереження" стратегічних шматочків вицвілого кольору в місцях, які зазвичай висвітлюю інтенсивним кондиціонером у фользі – це саме той єдиний випадок, коли я використовую фольгу, позаяк я прихильниця балаяжу, – тож фарба випадково не потрапить на захищене волосся, — пояснює вона. — Після фарбування коренів і кінчиків я змиваю все, залишаючи фольгу, і коли весь колір зникає, я знімаю фольгу та ретельно змиваю кондиціонер. Потім змішую яскравий блиск, що на один-два відтінки світліший за основний колір, і накладаю його на 10 хвилин, щоб надати збереженим частинам бажаного відтінку, а решті волосся — променистого блиску". Як наслідок, ми отримуємо здорове світло-каштанове волосся, що наче природним чином вигоріло на сонці, — і, до того ж, зекономлений час.

Текст: Lauren Valenti (vogue.co.uk)

Популярне на VOGUE