До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: які шкіряні куртки носять чоловіки цієї весни

З настанням весни в чоловічий гардероб незмінно повертається шкіряна куртка. Універсальнішого й функціональнішого за цей верхній одяг годі й придумати: від часу появи в 1928 році вона давно завоювала своє місце в модному світі й до цього дня актуальна. Vogue.ua зібрав найкращі виходи streetstyle-зірок на минулих Тижнях моди й розібрався, які шкіряні куртки носять чоловіки цього сезону.

Бомбер

Розроблений спершу для армійської авіації, бомбер отримав широку популярність завдяки відомим акторам і знаковим фільмам: Френк Сінатра в образі полковника у фільмі "Експрес фон Раєна" і Грегорі Пек у ролі пілота-бомбардувальника популяризували куртку й зробили її важливою частиною культури. Не залишилися осторонь від трендового верхнього одягу й зірки стритстайлу: в гардеробі модників можна знайти моделі oversize і вкорочені куртки з великими логотипами або майже без декору.

Реклама
Байкерська куртка

Без допомоги зірок світу кіно не обійшлася й шкіряна байкерська куртка: свого часу її носили Марлон Брандо в культовому фільмі "Дикун" і Деббі Гаррі, тому цей елемент гардероба став міцно асоціюватися з представниками бунтарських субкультур і рок-н-ролом. Тепер же вставки зі стьобаної шкіри й велика кількість змійок і кнопок — справжня класика, що невпинно засвідчують інфлюенсери.

Косуха

Знаменита куртка-косуха має довгу історію й пережила кілька перевтілень, перш ніж стати однією з найпотрібніших речей у чоловічому гардеробі. Перша косуха з’явилася в Америці в період Громадянської війни між Північчю й Півднем і тоді вона була більше подібна до військового мундира. Однак конструкція була цілком упізнавана — застібка на мундирі йшла по косій. Після безлічі трансформацій косуха зберегла саме цей елемент, за який її багато хто й уподобав. Цієї весни чоловіки носять її з вельветовими штанами, штанами-карго з місткими кишенями й шовковими сорочками.

Піджак

Альтернативою шкіряній куртці цієї весни може стати подовжений піджак, який став справжнім гітом минулого сезону. Чорний або насиченого бордового відтінку, приталений або вільного крою — вибір за вами. Радимо поєднувати такі піджаки зі штанами й джемперами нейтральних відтінків.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.