До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Самі з вусами: чому вуса знову в моді

Забобони про те, що носити вуса — це занадто старомодно, радимо залишити в минулому. Ця ретро-тенденція знову захопила світ моди й навряд чи відпустить його в найближчі кілька сезонів. Топманекенники, співаки, актори й дизайнери радять розглядати потенціал цього модного віяння й заново відкрити для себе образи, натхнені минулими епохами.

Etro
Jacquemus
Dolce&Gabbana
Acne Studios

На модних подіумах під час показів осінньо-зимових колекцій 2020/2021 знову міряли кроки манекенники, що носять вуса. Після мінливої ​​моди нульових і десятих, коли в топі були то ідеально виголені обличчя, то густа борода, вуса знову тримають першість. Це й не дивно — дизайнери вивели на подіум образи, натхнені 60-70-ми, а слідом за одягом на п’єдестал зійшли й зачіски, і рослинність на обличчі. Якщо в XX столітті модними орієнтирами для молоді були рок-зірки, то тепер популяризують вуса і зірки модної галузі, такі як Бен Кобб, Люк Джефферсон, Джон Кортахарена і Рікардо Тіші, і зірки шоу-бізнесу, з-поміж яких The Weekend, Джаред Лето, Гаррі Стайлс та інші.

Реклама
Бен Кобб
Джаррод Скотт
Джон Кортахарена
Люк Джефферсон

В особливій пошані у чоловіків нині короткі, графічно оформлені вуса — мода на закручені, як у Сальвадора Далі, залишилася в минулому, адже така процедура потребує досить багато часу, який у сучасному ритмі життя цінується інакше, а також — достатньої кількості спеціальних стайлінг-засобів. Надихнутися на зміну іміджу прийдешньої весни допоможе наша добірка знімків із зображеннями чоловіків, що вже зважилися відростити вуса й випробувати модну тенденцію на собі.

Ріккардо Тіші
Гаррі Стайлс
Лука Саббат
Роберт Паттінсон
The Weekend
Джейк Джилленгол

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.