До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чоловічі лосини: час дозволити собі їх носити

Стрімке зростання популярності спортивного одягу, не кажучи вже про тенденції на андрогінну моду, змусило деяких чоловіків відмовитися від звичних штанів карго на користь легінсів.

Jean-Paul Gaultier Menswear осень-зима 1995/1996Jean-Paul Gaultier Menswear осінь-зима 1995/1996

Подібно до багатьох тенденцій, які можна побачити в чоловічих колекціях і в гардеробі тих, хто пильно стежить за їхніми виходами, моді на чоловічі легінси належить пройти довгий шлях, перш ніж вона дістане належне визнання, навіть попри те, що багато стильних чоловіків — від Каньє Веста й A$AP Rocky до Фаррелла Вільямса — вже давно придбали модну пару й регулярно в ній красуються.

Реклама

Ще в середині 1980-х Жан-Поль Готьє, який завжди змішував поняття гендерної моди, відсилав чоловіків дефілювати подіумом у лосинах. У 1990-х у колонці New York Times легендарний фотограф Білл Каннінгем зауважив про streetstyle-тенденцію на чоловічі лосини, яку він пояснив впливом того ж Жана-Поля.

Сьогодні лосини частіше можна побачити з-під об’ємних шортів або вкорочених штанів, і ця естетика була радше навіяна азійськими мотивами та культурою витончених ніндзь, а також баскетболістами й бігунами.

Здебільшого, комбінація шортів і футболок не кидає виклик сучасному дрес-коду, на відміну від спідниць, які останнім часом стали популярним атрибутом чоловічих колекцій. Лосини з року в рік з’являлися на подіумах: на підкачаних чоловічих ногах моделей Marni й під шортами в колекціях Emporio Armani. Issey Miyake представляв лосини з психоделічним принтом і відповідні костюми. У Givenchy часів Ріккардо Тіші шорти поверх футболок були майже його візитною карткою.

Givenchy Menswear осень-зима 2010/2011Givenchy Menswear осінь-зима 2010/2011

В останні кілька сезонів легінси набирають популярності. У колекції Christian Cowan весна-літо 2021 можна знайти блискучу обтислу картату модель, а Рік Овенс запропонував класичну пару з обтислого чорного трикотажу восени 2020 року, тоді як моделі Balenciaga ходили подіумом у зразках із червоного, синього й чорного спандексу.

Rick Owens осень-зима 2020/2021Rick Owens осінь-зима 2020/2021
Balenciaga осень-зима 2020/2021Balenciaga осінь-зима 2020/2021

Знаменитим шанувальником легінсів мимоволі став Шая Лабаф. На акаунті @shiasoutfits можна ознайомитися з широким асортиментом обтислих лосинів різних кольорів, у яких з’являвся актор. Деякі з його найвідоміших образів складалися з блискучих лосинів відтінку фуксії й фіолетових Nike.

Шайа Лабаф и Миа ГотШая Лабаф і Міа Гот

Здорово бачити Лабафа і його любов до легінсів... так само, як і любов Гаррі Стайлса до спідниць ... і любов деяких чоловіків до черевиків на підборах. Адже круто бути впевненим у собі й почуватися комфортно в чому завгодно. Хай навіть і в сліпучих відтінках та яскравих принтах. Це гарно, зухвало, стильно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.