До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ікона стилю: Чендлер Бінг із серіалу "Друзі"

Від туфель з квадратним носком і вицвілих Levi's 501 до великих світшотів, заправлених у штани чинос, вовняних жилетів і мішкуватих футболок з кепками — Чендлер Бінг, персонаж, що з’явився на екранах у 1994 році в серіалі "Друзі", більш відомий своїми жартами, ніж смаком в одязі, став іконою стилю нашого часу. Його вбрання можна відтворити не тільки за допомогою знахідок у гардеробі вашого батька, а й речей одного з крутих молодих брендів чоловічого одягу, які нині всіляко відтворюють тенденції 1990-х у своїх колекціях. Після новин про смерть виконавця ролі Чендлера, актора Метью Перрі, його фанати знову передивляються улюблені епізоди з його участю.

 Чендлер Бинг Друзья

До того, як Джуд Лоу вдягнув сорочку з кубинським коміром у "Талановитому містері Ріплі", і до того, як Бред Пітт носив їх у "Бійцівському клубі", Чендлер Бінг вже красувався в такій (багато разів) у перших сезонах "Друзів". Шанувальники серіалу знають, що не менш популярною річчю в гардеробі персонажа був вовняний жилет. Вбрання Чендлера завжди було збалансоване між простотою і ноткою елегантності завдяки дизайнерці костюмів Дебрі Макґвайр. Вона розповідає, що його образ завжди навмисне на вигляд був трохи ретро: "Я вдягла його в ці сорочки й штани із защипами, тому що хотіла, щоб він був схожий на мого батька".

Реклама

Стиль Чендлера здебільшого полягав у тому, що в нього не було стилю. Колірна палітра його одягу була вінтажною, щоб він міг "зливатися з тлом", даючи змогу жартам і характеру бути в центрі уваги. Його образ навмисне контрастував з Россом, спроби якого вдягнутися модно часто ставали предметом глузувань, — шкіряні штани, берет, жіноча кофтинка, спрей для засмаги та сяйливі білі зуби. У світі "батьківської" моди, за часів відродження спортивного одягу й переосмислення препі через призму вуличної моди, стиль Чендлера став безперечним орієнтиром для створення найактуальніших образів.

 Чендлер Бинг Друзья
 Чендлер Бинг Друзья

Стиль дев’яностих — це легкість. Але бурхливе поширення одягу великих розмірів, вінтажного деніму й крихітних сонцезахисних окулярів визначило дух часу, який і дотепер впливає на чоловічий одяг, а серіал "Друзі" став його культурним епіцентром.

Стиль дев’яностих був періодом відмови від формальностей з вільнішим і безтурботнішим настроєм — і він відповідає нинішньому духу часу. Одяг не мав значення для Чендлера. А нинішня зміна темпу життя викликає у всіх неабияке бажання носити те, що зручно. Можливо, чоловікам завжди потрібно носити щось легке й трохи спортивне — простий одяг, який згодиться і для дому, і для роботи в офісі або візиту до паба, адже ми час від часу виходимо на вулицю.

 Чендлер Бинг Друзья

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.