До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джон Кеннеді — власник найелегантнішої колекції годинників

У світі годинникового мистецтва є кілька моделей, які претендують на звання "президентського годинника". Серед них, наприклад, Vulcain Cricket Двайта Ейзенгавера і Rolex Day-Date Ліндона Джонсона. Однак одними з найцікавіших у такому списку упевнено можна назвати ті, які колись належали президентові Джону Кеннеді.

Президент Кеннеди и Гарольд Макмиллан проверяют часыПрезидент Кеннеді й Гарольд Макміллан звіряють годинники, 1961

Як справжня ікона стилю й джерело натхнення для багатьох дизайнерів, Джон Кеннеді, безсумнівно, вирізнявся серед інших мешканців Білого дому. Чи то він був одягнений у штани чинос і сорочку поло під час плавання на човні в Гемптоні, чи то з’являвся в костюмі Brooks Brothers під час звернення до Сенату, ретельно продуманий імідж 35-го президента США став важливим елементом американської культури. Наручний годинник завжди був невіддільним елементом його образу. І серед його великої колекції можна виокремити кілька особливих моделей.

Реклама
Годинник Джона Кеннеді Omega Ultra Thin

Коли президент Кеннеді складав присягу на посаду президента 20 січня 1961 року, на ньому була модель Omega Ultra Thin Ref OT3980. Прямокутний годинник йому подарував друг, тодішній сенатор Флориди Ґрант Стокдейл. На задній кришці корпусу було викарбувано напис: "Президентові США Джону Ф. Кеннеді від його друга Ґранта". Насправді Стокдейл презентував їх Кеннеді ще в 1960 році як прояв упевненості в його перемозі, коли той усе ще був кандидатом у президенти на американських виборах проти Річарда Ніксона. Нині годинник належить музею Omega й експонується у швейцарському місті Біль. Його викупив виробник за 350 000 доларів у 2005 році. Дружина президента, Жаклін, прихильниця Cartier Tank, назвала подарунок "найтоншим та найелегантнішим наручним годинником" у листі до Ґранта й зазначила, що JFK негайно надів Omega замість Cartier, який вона купила для нього.

Часы Джона Кеннеди Rolex Day-DateГодинник Джона Кеннеді Rolex Day-Date

Omega не поступається своєю значущістю іншому годиннику — Rolex Day-Date, який Кеннеді подарувала Мерилін Монро на його 45-річчя. На задній кришці також є напис: "Джеку, як завжди, з любов’ю від Мерилін! 29 травня 1962 року". Кажуть, що актриса передала годинник і супровідний романтичний вірш помічникові Кеннеді, Кеннету О'Доннеллу, щоб той віддав босові. Однак, побоюючись, що Жаклін викриє їхній роман, Кеннеді доручив О'Доннеллу позбутися годинника. Зрештою останній було продано на аукціоні у 2005 році анонімному покупцеві за 120 000 доларів.

За матеріалами gq-magazine.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.