До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що зробило Фредді Меркьюрі іконою стилю

Хоча легендарний соліст групи Queen Фредді Меркьюрі славиться своїм 4-октавним діапазоном, неймовірним ліризмом пісень і харизматичною сценічною особистістю, його також пам'ятають через дивовижне почуття стилю і новаторський, безстрашно яскравий підхід до моди. "Я розважаюся з моїм одягом на сцені, сказав він якось, ви приходите не на концерт, а на модний показ".

Плавно переходячи від комбінезонів до курток у стилі мілітарі, стиль Фредді Меркьюрі постійно змінювався. Виступаючи на сцені в різноманітних оригінальних костюмах, музикант надягав куртки в стилі мілітарі, блискучі трико і обтислі шкіряні штани. Демонструючи кричуще нехтування ґендерними нормами, Меркьюрі грав з чоловічим і жіночим началами: однієї миті він закутий у свої шкіряні штани, а потім вбирається як трансвестит, у яскраво-рожеву перуку, шкіряний ліф і вечірні рукавички.

Реклама

Оригінальні та провокаційні, він і його товариші у групі Queen підходили до своїх костюмів зовсім інакше, ніж їхні сучасники. "Насправді ми не такі, як інші, зізнався він в одному зі своїх перших інтерв'ю. У нас більше спільного з Лайзою Міннеллі, ніж з Led Zeppelin". Які костюми легендарного музиканта запам'яталися світу найбільше розповідаємо в матеріалі vogue.ua.

Комбінезони та боді

Одне з найвідоміших убрань Меркьюрі комбінезон зі срібними паєтками і маска. Воно втілює любов артиста до театрального мистецтва, безпосередньо опери і балету. Тільки-но ви про це дізнаєтеся, одразу стає зрозумілим його вибір одягу і та музика, яку він писав.

Не менш знаменитим був і костюм Меркьюрі в стилі арлекіна. Фредді часто вибирав трико з вирізом нижче пупка. Його комбінезони зі спандексу були настільки щільними, що майже нічого не залишали для уяви. Він носив боді всіх кольорів і візерунків: блискуче срібло, картате чорно-біле або помаранчево-зелене.

Біла плісирована туніка

Це вбрання розроблене Зандрою Роудс дизайнеркою костюмів Queen у 1970-х роках. Меркьюрі хотів щось, у чому він міг би легко рухатися, до того ж йому подобалося плісе. В інтерв'ю The Telegraph Роудс зазначила, що співак юнаком працював у магазині одягу на Кенсінгтон-Маркет зі своєю дівчиною Мері Остін, тому мав чітке уявлення про моду, а також про матеріали, які застосовуються.

Майка-алкоголічка

Мабуть, найкультовіший з образів Меркьюрі складався з ременя із заклепками, пов'язки на руку, білої майки і пари білих джинсів під час виступу на Live Aid. Це вбрання ознаменувало його стилістичний відхід від глем-року. Фредді відмовився від андрогінності 1970-х, постригся і відростив вуса. Він оголив волохаті груди, і зробив джинси невід'ємною частиною сценічного гардероба. Він привніс аксесуари із заклепками як відсилання до культури БДСМ, і хоча він утілював чоловічий образ, це вбрання було пов'язане з субкультурами гей-стилю 1980-х років. До слова, сам виступ Queen на Live Aid у 1985 році вважається одним із найяскравіших в історії групи.

Куртки

Під час туру Magic Фредді виступав у своїх білих кедах Adidas, білих штанах з червоними і золотими лампасами, білій сорочці та найкрутішій жовтій куртці в історії. Покінчивши з атласними блузками і шкіряними штаньми, Фредді натомість вибрав мінімалістичний образ, в якому центральним елементом була одна помітна деталь. Замість військового стилю в оливково-зелених тонах або навіть тих курток, яким надавав перевагу Джимі Хендрікс, Фредді вибрав яскраво-жовту куртку, яка в поєднанні з його величезним ременем надавала йому вигляду супергероя з коміксів.

Японський костюм

У Токіо, де Queen пережила один з найбільших у місті сплесків підліткового естрогену за всю історію, будучи сповнений рішучості затьмарити Девіда Бові в його вбраннях, навіяних Кабукі, Меркьюрі вдягнувся як самурай і завершив образ, озброївшись своїм мікрофоном, наче шаблею. А можливо, він узагалі не думав про Бові, а просто переглянув купу фільмів Куросави. У будь-якому разі, це вбрання увійшло в історію, як і людина, яка його вдягла.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.