До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Без сорочки — улюблений прийом знаменитостей цього року

Багато що з найвидатніших винаходів історії з’явилося випадково. У світі існувало лише здобне печиво, доки, за легендою, у шеф-кухарки Рут Вейкфілд не закінчилися горіхи й вона замінила їх подрібненим батончиком Nestle — так з'явилося печиво з шоколадними крихтами. Хімік і винахідник Спенсер Сільвер досліджував надміцні клеї, коли — за випадковим збігом обставин — він створив м’яку липку речовину, яка тепер використовується на наліпках. І стилістка Келіанн Барнетт лише намагалася допомогти Двейну Вейду вибрати ідеальний костюм для останньої гри НБА, коли вони прийняли рішення приміряти його без сорочки.

Двейн Вейд на Met Gala 2022Двейн Вейд на Met Gala 2022

Як можна здогадатися, Двейн Вейд був у захваті від свого образу. Так, він закріпив один із найбільших трендів у сучасній чоловічій моді: не носити сорочку. З того знакового дня 2019 року Вейд позбувався сорочки за кожної можливої нагоди: як ведучий ESPY Award, під час своєї поїздки до Парижа, на цьогорічному Met Gala. Несподівано відомого баскетболіста масово почали підтримувати й інші знамениті чоловіки, які з'являлися на найбільших подіях року топлес.

Реклама
Старлінг Марте під час 2022 Major League Baseball All-Star GameСтарлінг Марте під час 2022 Major League Baseball All-Star Game

Не носити сорочку під блейзером — не нове явище. Багато хто пробував це до Вейда: Ніко Торторелла, Іггі Поп, Тревіс Баркер і Шон Мендес — усі вони оголювали торс під час різноманітних подій упродовж останніх п’яти років. Але у 2022 році бажання чоловіків ходити без сорочок сягнуло піку. І хоча до цього рішення здебільшого вдаються спортсмени — з поважних причин — навіть витончений Тімоті Шаламе вирішив спробувати на собі цей тренд на цьогорічній церемонії "Оскар".

Тімоті Шаламе під час премії Тімоті Шаламе під час премії "Оскар – 2022"

Причина оголення всіх цих зіркових торсів не така вже й глибока. Відсутність сорочки — природне явище у циклі змін чоловічої моди. Після того, як у середині 2010-х років в моду увійшли поло на ґудзиках і водолазки, тепер тенденції змістилися на протилежний кінець спектра. Те, що почалося з "чоловічого декольте" — сорочки, розстебнутої до відвертої глибини, — перетворилося на повну відмову від сорочки.

Звичайно, ці зміни відбулися не лише через циклічність трендів. Тоді як мода крокує до свого найхимернішого та найкращого стану — тотальної свободи — мало що здається більш безтурботним, ніж відсутність сорочки на червоній доріжці. Крім того, чи замислювалися ви над тим, що зараз весь світ накривають хвилі неймовірної спеки? Якщо дивитися крізь призму кліматичної кризи, ходити без сорочки — доволі розумно. Та й, зрештою, відсутність сорочки під піджаком — це чудовий спосіб знайти "золоту середину" між формальністю, практичністю та яскравим стилем.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.