До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Білою крейдою: кращі чоловічі плащі сезону

Легенда свідчить: британським солдатам під час Першої світової війни був потрібний легкий, дихаючий і водонепроникний верхній одяг. У відповідь на виклик часу в 1856 році Томас Барбері, тоді ще помічник в текстильній лавці, винайшов габардин – тканину, що захищала від вологи і водночас залишалася легкою та комфортною. Разом з цим, сам того не знаючи, Берберрі запровадив невмирущу моду на тренчі.

Photo: @boon.vivant_

Реклама

Dior Man

За цей час бавовняний плащ став знаковим зразком модного британського дизайну – і ледь не головним предметом класичного чоловічого гардероба. Стараннями дизайнерів нової хвилі (Деніел Лі в Bottega Veneta, Люсі і Люк Мейєр в Jil Sander) плащі, що нагадують лабораторні халати, перетворилися на символ сучасної утилітарної моди.

Photo: @boon.vivant_

Photo: @boon.vivant_

Rochas

Хіт сезону – тренчі не класичних бежевих відтінків, а білі, молочні й кольору слонової кістки. Такі головні модники носили на останніх Тижнях в Мілані та Парижі. Пропозиція не відстає від попиту: плащі й тренчі під колір білого мармуру можна знайти в нинішніх колекціях Dior Man, Lemaire і Raf Simons.

<b>белые плащи</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.