До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Міцна дружба й бізнес: відносини Андрія Шевченка з модою

Андрія Шевченка справедливо називають легендарним футболістом, і не тільки в українській спортивній історії, а й світовій. Кар’єра Андрія розвивалася в найліпший спосіб і за весь час гри на полі його послужний список поповнювався не тільки вдалими контрактами, а й безліччю престижних нагород і почестей. Футболіст виступав за команди "Динамо", "Мілан" і "Челсі". 2003 року став першим українцем, який виграв Лігу чемпіонів, а 2004 — володарем "Золотого м’яча" й відповідно найкращим футболістом Європи. Він — найкращий бомбардир збірної України в історії, тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, двічі — чемпіонату Італії. Нині ж він головний тренер збірної України з футболу.

Андрій Шевченко, 1990-ті

Як і багато хто з успішних спортсменів, Шевченко також заявив про себе у сфері fashion. Його відносини з модою почалися після переїзду до Мілана. "Одна з головних якостей, яку ти маєш набути в Італії, — смак і вміння правильно вдягатися. Італійці дуже звертають на це увагу. Спочатку мені давали знижку, були поблажливими до мене. Але мода не просто притаманна італійцям — вона у них у крові", — розповідав футболіст.

Реклама
Андрей Шевченко, Кристен Пазик и Джорджо Армани во время открытия магазина Armani Casa в Лондоне, 2006Андрій Шевченко, Крістен Пазік і Джорджіо Армані під час відкриття крамниці Armani Casa в Лондоні, 2006

Показово, що на початку кар’єри в "Мілані" Андрій Шевченко заприязнився із самим Джорджіо Армані, з яким познайомився у 2000 році. Уже за рік Шевченко з’явився на показі Giorgio Armani як модель у межах Тижня чоловічої моди в Мілані. Футболіст знову взяв участь у дефіле італійського бренду 2002-го, коли Армані представляв колекцію сезону осінь-зима 2002/2003 в Москві.

Незабаром стосунки Армані й Шевченка набули нового забарвлення — стали партнерськими. Вони разом відкрили в Києві бутик Armani Collezioni на два поверхи площею в 320 м2. 2006 року футболіст став обличчям осінньо-зимової колекції Giorgio Armani.

Андрей Шевченко в рекламной кампании Armani Collezioni, 2006Андрій Шевченко в рекламній кампанії Armani Collezioni, 2006

Як не дивно, зі своєю дружиною Шевченко також познайомився завдяки Армані — на одній з вечірок дизайнера. Крістен Пазік має прямий стосунок до модної індустрії — вона модель. Разом пара відкрила онлайн-магазин чоловічого одягу IKKON, який представляв різні люксові бренди, включно з Rick Owens, Valentino, Luigi Borrelli, Roberto Cavalli, Calvin Klein Collection і AG Adriano Goldschmied.

Андрей Шевченко в рекламной кампании Emporio ArmaniАндрій Шевченко в рекламній кампанії Emporio Armani

Подібна залученість до модної індустрії явно вплинула на особистий стиль ексфутболіста. У житті він віддає перевагу smart casual, часто з’являється в повсякденних сорочках, штанах-чиносах або джинсах, кедах і сліпонах. Для офіційних виходів вибирає правильні класичні костюми, нерідко трійки. Серед улюблених брендів Шевченко — Tom Ford, Armani, Dolce & Gabbana.

<b>Andriy_Shevchenko_Suits</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.