До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Катар кличе: церемонія відкриття чемпіонату світу з футболу у 20 фото

20 листопада в Катарі відбулося врочисте відкриття чемпіонату світу з футболу. Цей мундіаль уже ввійшов в історію як перший, який приймає країна Близького Сходу. Участь у найбільшому футбольному змаганні братимуть 32 команди, які зіграють на восьми стадіонах. Цікаво, що відкриття чемпіонату спершу було заплановано на 21 листопада, але катарська сторона попросила FIFA перенести його на сьогоднішній вечір.

Річ у тім, що перший матч мав відбутися о 13.00, що завадило б продемонструвати всю красу й масштаб підготовленого феєрверка. Єдиним артистом, що виступив на церемонії відкриття, став учасник K-pop-гурту BTS Чонґук. Багато європейських зірок, зокрема Дуа Ліпа, відмовилися від цього виступу через проблеми з дотриманням прав людини в Катарі. Попри безліч скандалів, святкове відкриття таки відбулося — були представлені всі країни-учасники, Катар познайомив гостей з арабською культурою, а у фіналі перед глядачами з’явився символ Мундіалю-2022 — літальний платок-гутра, на ім’я Лаїб

Реклама

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.