До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Гаса Кенворті — олімпійця й нове обличчя Prada

Срібний призер Олімпійських ігор, фристайліст Гас Кенворті впевнено підкорює нові вершини. Цього разу спортсмен пробує власні сили у високій моді.

Лижник-олімпієць (і актор за сумісництвом) став обличчям Prada. У зніманні Кенворті має такий вигляд, ніби готовий взяти ще одну олімпійську медаль. Хоча Кенворті раніше брав участь у рекламних кампаніях Polo Ralph Lauren і Moncler Beyond, у світі люксу він фігурує вперше. Незмінно недбала усмішка, блідо-блакитні очі, пісочно-коричнева борода, а також відкритий і доброзичливий характер поряд з безперечною професійністю дають змогу Гасові легко підписувати нові контракти. Але його шлях до успіху був довший, ніж можна припустити.

Реклама

<b>gus kenworthy prada</b>

Гас Кенворті народився в англійському містечку Челмсфорд і у віці двох років емігрував разом із родиною до Теллурайду, штат Колорадо, США, який славиться гірськолижними курортами й кінофестивалем. Тут Кенворті навчився кататися на лижах, наздоганяючи високогір’ям двох старших братів.

Екстремальні різновиди спорту завжди пов’язані з певною небезпекою. Гасу було 14 років, коли його найкращий друг і партнер по лижах Гут Браун підковзнувся під ратраком, після чого помер у медичному центрі. Смерть друга дуже вплинула на Гаса і його ставлення до лиж.

Не менш гнітюче враження в цьому великому спорті справляла гомофобія, що панувала в лижній культурі, невіддільною частиною якої став Кенворті. У той час як його батьки припускали, що він був геєм ще в ранньому дитинстві, у підлітковому віці Гас не міг відкрито заявити про власні вподобання, перебуваючи в таких несприятливих умовах.

Выступление Гаса Кенуорти на Олимпийских играх в Пхенчхане, 2018Виступ Гаса Кенворті на Олімпійських іграх у Пхенчхані, 2018

Попри все це, Кенворті стрімко розвивався як лижник. Він підписав власне перше спонсорство в 16 років і незабаром успішно виступав у всьому світі. У 2014 році активне сходження Кенворті завершилося зимовими Олімпійськими іграми в Сочі, де він завоював срібну медаль у 23-річному віці. Вона стала апогеєм кар’єри спортсмена, який до цього нестримно збирав медалі на X Games, New Zeland Winter Games, Winter Dew Tour.

Гас Кенуорти во время церемонии награждения победителей в соревнованиях по фристайлу среди мужчин в лыжном слоупстайле Олимпийских игр 2014 года в Сочи Гас Кенворті під час церемонії нагородження переможців змагань із фристайлу серед чоловіків у лижному слоупстайлі Олімпійських ігор 2014 року в Сочі

За словами Кенворті, він не міг уповні насолодитися власними досягненнями. Він виявив, що постійно ухиляється від запитань про те, чи має дівчину. На параді, влаштованому в Теллурайді на його честь, був хлопець Гаса, але ніхто про це не знав. Незабаром Кенворті зважився на камінг-аут. Першими, з ким він поділився, стали його близькі друзі й сім’я. Всі вони підтримували його, але він, як і раніше, боявся заявити про це публічно, нервуючи з приводу реакції спільноти фристайлістів.

У підсумку, зважившись на цей крок, він зробив камінг-аут на обкладинці журналу ESPN. Реакція виявилася ліпшою, ніж він сподівався. "Моє сприйняття індустрії кардинально змінилося, — каже Кенворті. — Я більше не вважав її гомофобною". Атлет пояснив, що хотів зробити камінг-аут, ставши найкращим лижником у світі, тому зважився на визнання, коли посів провідне місце в рейтингу атлетів Американської асоціації лиж і сноуборда.

Гас Кенуорти в кампейне Ralph Lauren Pride 2019Гас Кенворті в кампейні Ralph Lauren Pride 2019

З 2019 року як учасник міжнародних турнірів і змагань Кенворті представляє Велику Британію. До того ж, схоже, спортсмен починає розвивати й акторську кар’єру — у 2019 році зіграв Чета Кленсі в дев’ятому сезоні антології жаху "Американська історія жаху: 1984", а у 2020-му з’явився в епізоді ситкому "Вілл і Грейс". Не кажучи вже про рекламні контракти, які стають невіддільною частиною життя успішних спортсменів.

Гас Кенуорти в сериале Гас Кенворті в серіалі "Американська історія жаху: 1984", 2019

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.