До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сріблясті кросівки — взуття, без якого не обійтися цієї весни

Упродовж десятиліть сріблясті кросівки з металевими вставками й сіткою вважалися незамінним чоловічим взуттям. Однією з найпопулярніших моделей були кросівки Nike Air Max 97 Silver Bullet. Ця пара з’явилася в продажу наприкінці 1990-х, а її дизайн був навіяний глянсовими японськими надшвидкісними потягами (ходять чутки, що Nike повторно випустять ці культові кросівки наприкінці цього року з нагоди 25-річного ювілею). Відтоді кожен великий бренд додавав кілька блискучих пар кросівок до власної взуттєвої лінійки.

Asics x Andersson Bell Asics x Andersson Bell

Останнім часом особливо популярні дві моделі срібних кросівок. Їх випустили зовсім різні компанії: японський бренд спортивного одягу Asics і французький модний Дім Balenciaga. Asics виробляє срібні кросівки вже багато років, але популярними в модній індустрії вони стали порівняно недавно. Два роки тому болгаро-британський дизайнер Кіко Костадінов надав моделі Gel Kiril 2 сріблясто-лілового забарвлення; а минулого року сеульський лейбл Andersson Bell переосмислив модель Gel-1090, також у блискучій палітрі. Зовсім недавно компанія Asics сама представила оновлений силует Gel-1090, кросівок родом з 2000-х, які отримали сучасний і стильний вигляд. Дизайнери злегка спростили верх, зберігши водночас широкі сріблясті лінії, а підошву підсилили новою амортизацією.

Реклама

Balenciaga ‘Cities Series’Balenciaga ‘Cities Series’

У взуттєвій лінійці Balenciaga дизайнер Демна Гвасалія запропонував кросівки із сітки й нейлону Runner, а також модель Phantom — скромнішу пару без яскравих технічних деталей. У рекламній кампанії Balenciaga нове взуття перебуває в центрі уваги; моделі, одягнені в широкі спортивні штани й великі худі, позують з кросівками в руках, як з трофеєм — блискучіші кросівки як і раніше носять на ногах. Словом, у 2022 році носити "потворні" кросівки (і платити за них непомірно високі ціни) вже не так суперечливо, як раніше.

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.