До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актори, які стали знаменитими завдяки Netflix

Нам напевно знадобиться час, щоб оцінити феномен Netflix, який з маленької компанії з онлайн-прокату кіно за трохи більш як 10 років перетворився на "новий Голлівуд" — зі своїми зірками й новими правилами гри. Vogue.ua розповідає про акторів, які на власному досвіді знають, що означає прокинутися знаменитим завдяки Netflix.

Фінн Вулфард

17-річний канадський актор Фінн Вулфард — яскравий приклад того, як працює феномен Netflix. Сьогодні Вулфард один з найвисокооплачуваніших акторів свого віку, але чи чули ви про нього до того, як він зіграв роль Майка в серіалі "Дивні дива"? Навряд чи. Контракт на участь у містичному серіалі про пригоди підлітків у 1980-ті в таємному місті в Індіані Фінн підписав у 2015 році, коли йому ледь виповнилося 12 років. Серіал здобув шість премій "Еммі", чотири номінації на "Золотий глобус", і до 2018 року гонорар юного Вулфарда зріс з 20 тисяч доларів за серію до 300. Після актор отримав головну роль у трилері "Воно" за однойменним романом Стівена Кінга, у фільмі "Щиголь", заснував музичну групу Calpurnia, а у 2021 році з’явиться в блокбастері "Мисливці за привидами: Спадкоємці".

Реклама
Фінн Вулфард

Але це тільки початок великої кар’єри талановитого хлопця. У 2019 Вулфард став обличчям рекламної кампанії Saint Laurent. В об’єктиві фотографа Девіда Сімса Вулфард подібний до класичного образа Боба Ділана: темні окуляри, гострі вилиці, кучері, худорлява фігура. Фільмування й приголомшливий успіх актора не бентежать: він недавно закінчив католицьку школу у Ванкувері, готується до вступу в університет, опікується благодійністю й збирає гроші для організації, що підтримує дітей з аутизмом. Цього року Вулфард увійшов до списку Forbes 30 Under 30.

Девід Коренсвет

"Картковий будинок", "Елементарно" й "Політик" — 26-річний Девід Коренсвет загалом досвідчений телевізійний актор. Але славу, популярність, сотні тисяч підписників в інстаграмі й високі гонорари йому приніс новий проєкт Netflix "Голлівуд" — альтернативна історія золотої ери Голлівуду в інтерпретації Раяна Мерфі, реліз якої відбувся на цифровій платформі у квітні цього року, у розпал пандемії. Жити в маєтку в Беверлі-Гіллс, плескатися у власному басейні й отримувати запрошення на наймодніші голлівудські вечірки — такий вигляд має мрія по-американськи для тих, хто приїхав підкорювати Голлівуд. Нею марить головний герой, високий красень Джек Кастелло (Девід Коренсвет) — ветеран війни, він приїхав до Лос-Анджелеса з дружиною, щоб стати знаменитим актором. І в нього все вийде, тому що "Голлівуд" у світі Раяна Мерфі — казка зі щасливим кінцем.

Девід Коренсвет у серіалі "Голлівуд"

Коренсвет виріс у Філадельфії й з десяти років грав у театрі. Чотири роки тому закінчив Джульярдську школу, знявся в епізодах "Карткового будинку" й серіалі "Елементарно". З режисером Раяном Мерфі познайомився рік тому на зніманні серіалу "Політика", і Мерфі вже тоді заангажував Коренсвета на головну роль у "Голлівуді". Здається, не вдасться фактурному акторові уникнути й образу супермена: за чутками, DC дійсно розглядають його на роль Супермена замість Генрі Калвілла. Не інакше як нова американська зірка народилася.

Даррен Крісс

У долі 33-річного Даррена Крісса вирішальну роль також зіграв Раян Мерфі. У 2018 році в серіалі "Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів" Кріссові дісталася ключова роль — серійного вбивці Ендрю К’юненена, який у липні 1977 року вбив дизайнера Джанні Версаче на східцях його маєтку в Маямі-Біч. У 2019 роль К’юненена принесла акторові "Еммі" й "Золотий Глобус".

Даррен Крісс

Як і Коренсвет, з яким Крісс цього року знявся в "Голлівуді", Даррен — відмінник: хлопець з ідеальною репутацією, борець за права ЛГБТ-спільнот, політичний активіст і меценат декількох благодійних організацій. Він удосконалив свою майстерність у театрі, встигнувши до 30 років створити власну театральну трупу й зіграти в десятках вистав за творами Шекспіра, Дікенса й Макдонага. З 2012 Даррен грає на Бродвеї, а тепер ще й працює над першим сольним альбомом (у Крісса оксамитовий тенор), водночас кілька років топу записав спільний трек з Бобом Діланом — "New Morning" для організації "Міжнародна амністія". Таланти Крісса на цьому не закінчуються — крім усього іншого, йому до снаги виклики дрес-коду black tie. Смокінги з вишивкою, червоні оксамитові костюми Gucci, фантазійний мейк-ап (подивіться образ актора із синіми стрілками на церемонії Met Gala у 2019 році) — 33-річний актор засвідчує, що зірки нового покоління мало переймаються через стереотипи. Так само сміливо діє і його персонаж, молодий амбітний режисер Раймонд, у серіалі "Голлівуд": на дворі консервативні 1940-ві, а Раймонд мріє знімати кіно, у якому головні ролі, нарівні з іншими акторами, зможуть грати азійці й темношкірі. І робить це.

Шуті Гатва

27-річний Шуті Гатва — чарівний Ерік з популярного серіалу "Статеве виховання", комедії про сексуальну освіту підлітків-міленіалів. Формально його герой — чутливий гомосексуаліст Ерік — не головний персонаж серіалу, а друг головного героя Отіса. Але саме Ерік опинився фаворитом глядачів уже в першому сезоні. Ерік виховується в релігійній нігерійській сім’ї й спершу змушений вести подвійне життя: вдома він зразковий син, але вечорами наносить макіяж, одягає яскраві речі й вирушає тусуватися. Поступово сім’я Еріка приймає його я, а разом з ним і сам Ерік — себе.

Шуті Гатва, кадр із серіалу "Статеве виховання"

Подвійне життя колись вів і сам Шуті. Він народився в Руанді в родині богослова, виріс у Шотландії, де у 2013 отримав ступінь бакалавра акторської майстерності. В інтерв’ю зізнається: щонеділі ходив до церкви, але вночі втікав з дому й постійно потрапляв у халепи. Шуті фактично дебютант: до "Статевого виховання" в його біографії є дві епізодичні ролі, а перед зніманням актор переживав кризу й хотів влаштуватися продавцем, тому що не мав грошей. Участь у проєкті Netflix принесла йому дві номінації MTV Video Awards і BAFTA, а нині актор готується до знімання третього сезону "Статевого виховання". І поки Шуті приходять листи з рідної Руанди з вдячністю за роль у "Статевому вихованні" (він розповідав про це в інтерв’ю Guardian), актор іде вперед: Шуті знявся в кампейні Calvin Klein Everyone, став представником британської організації centrepoint, яка підтримує молодь, що опинилася на вулиці без роботи, і ввійшов до списку Game Changers — 50 найвпливовіших міленіалів за версією британського Elle.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.