До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Світ має знати: як виживають захисники Маріуполя просто зараз

Щодня захисники "Азова" здійснюють подвиги, перебуваючи просто в нелюдських умовах. Малими силами вони й далі чинять опір ворогові, водночас завдають йому втрат і захищають цивільних, які також ховаються від авіабомб у кілометрових підземних укриттях "Азовсталі". Проте ситуація стає дедалі критичнішою буквально щохвилини – пораненим потрібна термінова медична допомога, запаси води та продуктів вичерпуються. Щоб не бути голослівними, на сторінці "Азова" в Телеграмі опублікували кадри пекла, що зараз там відбувається.

Фото: AZOV

"Увесь цивілізований світ має бачити умови, в яких перебувають поранені, скалічені захисники Маріуполя, і діяти! В цілковитій антисанітарії, з відкритими ранами, перев’язаними нестерильними залишками бинтів, без потрібних медикаментів і навіть харчування. Ми закликаємо ООН і Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами. Військовослужбовці, яких ви бачите на фото, і ще сотні на заводі "Азовсталь" – з тяжкими пораненнями ціною власного здоров’я захищали Україну та увесь цивілізований світ. Невже тепер Україна й світова спільнота не здатні захистити їх та подбати про них? Ми вимагаємо негайної евакуації поранених військовослужбовців до територій, які контролює Україна, де їм нададуть допомогу та забезпечать належний догляд", – зазначається в дописі.

Реклама

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.