До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які кросівки носили наймодніші чоловіки

Кросівки — невіддільна частина весняно-літнього сезону, і сьогодні вони є на кожному кроці: передусім у світі спорту, але також і в робочому середовищі, де ніхто не боїться носити їх в офісі. Ця деталь спортивного стилю стала головним гравцем вуличної моди — найвідоміші модні доми підхопили цю тенденцію й освіжили кросівки вставками в стилі нормкор, яскравими логотипами й унікальними деталями.

Джеймс Дін

Хоч як їх називатимуть (кросівки, кеди, снікерси), цей предмет спортивного одягу, який дебютував на початку XX століття, тепер невіддільна частина чоловічого гардероба. У 1916 році United States Rubber Company створила Keds — перше взуття на гумовій підошві, яке вважають найпершими кросівками в історії. Наступного року Converse випустили модель Chuck Taylor All Star. Взуття розробили для гравців на баскетбольному майданчику, але незабаром його розкупили всі охочі для повсякденних виходів. Саме завдяки популярності гіп-гопу кросівки набули культового статусу у 80-90-х. Найбажанішими вони стали у 2000-2010-х роках не без допомоги брендів вуличного одягу, як-от Supreme. Десять років по тому кросівки — характерна одиниця брендів на взірець Balenciaga, які щосезону представляють нову визначну модель. Vogue.ua зібрав найкращі архівні фото ікон чоловічого стилю: від Майкла Джордана до Кіану Рівза.

Реклама

Текст: Alexandre Marain

За матеріалами vogue.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.