До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

14 визначних цитат шостого Президента України Володимира Зеленського

25 січня свій 46-й день народження святкує Володимир Зеленський, шостий Президент України. Зеленський увійде в історію як головнокомандувач, який успішно керує своєю країною під час повномасштабного російського вторгнення. Певною мірою це пов’язано з тим, як він звертається до свого народу та всього світу, і з тим, як він це робить. Його промови емоційні й знерідка позбавлені властивої посаді дипломатичності. Його вже навіть охрестили українським Вінстоном Черчиллем. Vogue.ua зібрав найпам’ятніші та найважливіші цитати президента.

Володимир ЗеленськийВолодимир Зеленський

"Зараз в Україні така ситуація, коли в кожного українця є три шляхи. Перший шлях — жити, як живеш, плисти за течією, і це нормально, це вибір кожного. Другий шлях — зібрати свої речі й поїхати в іншу країну, заробляти там гроші й надсилати своїм близьким та рідним. І це теж нормально. Але є ще третій шлях — спробувати самому щось змінити в Україні. І я для себе обрав саме його. … Я йду в президенти України. Зробімо це разом!" — офіційна заява Зеленського про участь у виборах Президента України, проголошена в ніч на 1 січня 2019 року.

Реклама

"Кожен з нас президент. Не 73%, які за мене голосували, а всі 100% українців. Це не моя, це наша спільна перемога. І це — наш спільний шанс... Від сьогодні кожен з нас несе відповідальність за країну, яку ми залишимо своїм дітям", — із промови Володимира Зеленського на інавгурації 20 травня 2019 року.

"Україна в ЄС — це смерть російського імперського проєкту. До того ж це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі", — із промови Зеленського під час зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском 5 червня 2019 року.

Володимир ЗеленськийВолодимир Зеленський

"Я президент цієї країни, мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь", — з розмови Зеленського з добровольцями та ветеранами в селі Золоте 26 жовтня 2019 року.

"Без зайвої скромності скажу, що це — один із найцікавіших і найпривабливіших стартапів на планеті Земля, це — Україна. Так, 28 років тут імітували важливі реформи, будували тіньову, непрозору систему — ми це знаємо. У результаті Україна стала таким собі економічним „андердогом". Але нова українська влада занадто амбітна, щоб миритися з таким непривабливим статусом", — із промови Володимира Зеленського на Київському міжнародному економічному форумі 8 листопада 2019 року.

"Не ми почали цю війну. Але нам її закінчувати", — з виступу Володимира Зеленського на Мюнхенській безпековій конференції 15 лютого 2020 року.

Володимир ЗеленськийВолодимир Зеленський

"Мені потрібна зброя, а не евакуація" — I needammunition, not a ride — слова Володимира Зеленського, нібито сказані керівництву США у відповідь на пропозицію сховатися від російського нападу за кордоном в перші дні повномасштабного російського вторгнення.

"Я вважаю, що ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними — такими самими, як ви, — ми віддаємо наших найкращих людей, найміцніших", — з виступу Зеленського перед Європарламентом 1 березня 2022 року.

"Не мовчіть. Виходьте на вулиці. Підтримуйте Україну. Підтримуйте нашу свободу. Бо це — перемога не тільки над російськими військовими, це перемога світла над темрявою. Це перемога добра над злом. Перемога свободи над тим, що відбувається сьогодні в нас, на території України. Не мовчіть, підтримуйте Україну. Бо якщо Україна не витримає — не витримає вся Європа. Якщо Україна впаде — впаде вся Європа. І якщо ми переможемо — а я впевнений у нашому народові, я впевнений у вас, — це буде велика перемога демократії, цінностей, перемога свободи", — зі звернення Володимира Зеленського до мешканців європейських міст під час телемосту 4 березня 2022 року.

Володимир ЗеленськийВолодимир Зеленський

"Ми не вважаємо себе атавізмом. Ми вважаємо себе самостійною державою — з великою, глибокою історією та з моральністю. Про мораль та об’єднання і говорити нічого… Я думаю, що ми показуємо сьогодні [під час війни], як це насправді", — з інтерв’ю Володимира Зеленського російським журналістам 27 березня 2022 року.

"Ми ж завжди були такими... Ми завжди були сміливими. Найсміливішими у світі. Я в цьому впевнений. Бо хто ще робив би те, що роблять українці? Хто ще мав стільки сміливості постійно боротися проти будь-яких проявів тиранії й захищати саме свободу? На кожних виборах, у революціях і на війні. Хто ще мав таку сміливість боротися проти всіх сил Росії на землі, у повітрі й на морі? Хто ще мав таку сміливість іти голіруч проти російської бронетехніки там, де росіянам тимчасово вдалося щось там захопити? Хто ще мав таку сміливість говорити всьому світу, що лицемірство — це погана зброя? І не просто говорити, а переконувати й повертати світу чесність. Хто ще мав таку сміливість спонукати найбільші глобальні компанії забувати про бухгалтерію та згадувати про мораль? А всіх політичних лідерів — хоч якими вони були — навчати хоч трохи бути українцями... Хоч трохи бути сміливими", — зі звернення Володимира Зеленського до українського народу 7 квітня 2022 року.

"Через десятиліття після Другої світової темрява повернулася в Україну. І вона знову стала чорно-білою. Знову! Зло повернулося. Знову! В іншій формі, під іншими гаслами, але з тією самою метою. В Україні влаштували криваву реконструкцію нацизму. Фанатичне наслідування цього режиму. Його ідей, дій, слів і символів. Маніакальне — до деталей — відтворення його звірств та „алібі", що начебто надають злу священної мети. Повторення його злочинів і навіть спроби перевершити „вчителя" та посунути його з п’єдесталу найбільшого зла в історії людства. Встановити новий світовий рекорд із ксенофобії, ненависті, расизму й кількості жертв, до якої вони можуть призвести", — зі звернення Володимира Зеленського з нагоди Дня пам’яті та примирення 8 травня 2022 року.

Володимир ЗеленськийВолодимир Зеленський

"Хто я є? Я — Президент України. Я навчався на юридичному факультеті. Відтак практикувався в суді. Потім став артистом, продюсером, бізнесменом. А потім став Президентом — Президентом нашої прекрасної держави. І кожен з цих етапів був нібито різним життям. Але насправді це одне життя. Це відповідь на запитання: хто ти є в житті? Ти субʼєкт чи ти просто спостерігаєш? Ти намагаєшся щось змінити чи ні? Ти переживаєш — і на цьому все, чи ти переживаєш і намагаєшся допомогти, виправити, щось зробити? Це вибір, який визначає життя. Те, яким ти будеш. Те, якою буде й твоя країна", — зі звернення Володимира Зеленського до американських студентів під час онлайн-спілкування з університетською спільнотою США 16 травня 2022 року.

"Саме зараз і саме наша країна перебуває в такій ситуації, коли ми можемо обрати для неї таке майбутнє, як ми вирішимо. Тобто це не просто адаптація до умов, створених для України іншими поколіннями чи навіть іншими державами. Як це є для інших країн, і як це було для нашої держави до війни. Ми можемо свідомо переформатувати наше життя. Ось що можливо зараз. Це великі можливості, це час визначати, у якій Україні ви хочете жити", — зі звернення Володимира Зеленського до студентів і ректорів українських закладів вищої освіти 19 травня 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.