До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про дизайнера й диджея Патріка Мейсона

Одного разу молодий хлопець приїхав до Берліна з невеликого містечка на півдні Німеччини. За кілька років він опинився в центрі культурного життя столиці, відкривши в собі численні таланти дизайнера, модельєра, художника, моделі й музиканта. Цей хлопець — Patrick Mason і 20 листопада він уперше приїде до Києва, щоб виступити в клубі ARSENAL XXII.

Патрік Мейсон

Патрік має американські й німецькі корені, а свою юність він провів у маленькому містечку під Мюнхеном. Перше розуміння, що хоче мати справу з модою, прийшло до нього під час перегляду модного показу Alexander McQueen. "Те, як Макквін влаштував свій показ на подіумі, дотепер є монументальним досягненням і надихає мільйони людей у всьому світі — так сталося і зі мною", — згадує Мейсон в інтерв’ю для MetalMagazine.

Реклама

Вихідною точкою до відкриття власного "я" для Патріка став переїзд до Берліна. До цього столиця не надихала майбутнього артиста й здавалася для нього "містом руїни й бруду". Але завдяки швидкому розвитку Берліна швидко почав розвиватися й Мейсон, до того ж одночасно і в моделінгу, і в дизайні, і в диджеїнгу. Важливу роль у житті Патріка відіграв клуб Berghain, який допоміг сформувати йому унікальний смак в одязі й музиці. В інтерв’ю для Playful Мейсон каже: "Berghain схожий на суспільство, яким воно має бути, завдяки цінностям, які там представлені. Я ніколи не бачив, щоб там конфліктували. Berghain буквально підштовхнув мене туди, де я нині є".

Дуже швидко стиль Патріка помітили в модних колах Берліна. Його сторінку в Instagram знайшли Adidas і відразу ж запропонували співпрацю. Так Мейсон став їхнім обличчям, дизайнером рекламних кампаній і навіть ілюстратором. Adidas були першою сходинкою до роботи Патріка з такими відомими компаніями, як Zalando, HUGO і Jean Paul Gaultier.

Нині Патрік просуває власний бренд одягу Maison Mason. Він організовує модні покази, які за епатажністю намагаються сягнути рівня його кумира Alexander McQueen. "Mason — моє прізвище, воно додає бренду божевілля й індивідуальності, — розповів модельєр в Indie Mag. — Maison подібний до традиційних великих паризьких модних домів й уособлює якість і вишуканість... Я думаю, що в модних показах мають бути драма й перфоманс, за цим майбутнє. Люди люблять розваги. Старомодні покази, коли моделі просто дефілюють подіумом, мають зникнути".

Не менш яскраві шоу — це виступи Патріка Мейсона в ролі диджея. Особливими є лайв-сети з його другом Radio Slave. Їхній дует Techno / Hybrid Live Duo "SRVD" відомий організацією цілих вистав з музикою, живим вокалом, перевдяганням та взаємодією з публікою.

Свій формат музики й стилю Патрік Мейсон представить 20 листопада в київському клубі ARSENAL XXII. Його колегами за диджейським пультом будуть музиканти з Берліна, Тбілісі й Києва: Bekuchi, Dolu та Shira Kela.

Текст: Олена Побочій

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.