До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Озирнутися назад: нова колекція Prada Menswear

У Мілані пройшов один з найочікуваніших показів – Prada, в якому креативний директор бренду Міучча Прада звернулася до його архівів. Предметом її дослідження стали знамениті нейлонові сумки Prada, які в середині 1980-х і перетворили сімейну мануфактуру на справжній модний Будинок. А місцем проведення дизайнер обрала склад, розташований недалеко від штаб-квартири Fondazione Prada.

Нейлон став ключовиим матеріалом колекції. З нього Прада пошила практично всю колекцію – від шурхотливих при ходьбі шортів, немов запозичених з баскетбольної форми, до теплих курток-парок. "Я знову закохана в нейлон, мені хочеться працювати з ним знову і знову, – розповіла за кулісами шоу дизайнер. – Ми сьогодні живемо в дуже цікавий час і не знаємо куди йдемо, тому одяг повинен максимально полегшувати нам життя".

Реклама

Однак працювати тільки з чорним нейлоном – занадто просто для Міуччі Прада. В середині шоу раптово урбаністічні образи змінили банановий і квітковий принти. Вони також вже були в колекціях Prada кілька років тому, але зараз мали куди серйозніший, ба навіть суворіший вигляд. Використовувала їх Прада як у чоловічих образах, так і жіночих. За традицією останніх було багато на подіумі, адже чоловіче шоу дизайнер поєднує з демонстрацією міжсезонних жіночих колекцій уже не вперше.

.

Дівчата у Міуччі Прада подібні до хлопців – вони носять нейлон і барвисті тропічні принти, при цьому поєднують їх із жіночними шкіряними рукавичками майже до ліктя і панамами. Сама італійка навіть не намагається пояснювати подібний мікс, але нагадує всім, що, на її думку, цей світ врятує не краса, а інтелект, а естетична складова хіба що зробить його трохи краще.

До речі, цього разу на подіумі шоу Prada можна було побачити не тільки роботи Міуччі Прада. Італійка звернулася за допомогою до своїх друзів – Рема Колгаса, Ронана й Ервана Бурулле, Костянтина Грчика та архітектурного бюро "Herzog & de Meuron", які створили свої об'єкти з нейлону в рамках проекту Prada Invites.

Подивитися всю колекцію.

Читайте також:

Портрет в интерьере: новая коллекция Versace Menswear

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.