Зірковий камбек: хутряні навушники повертаються

Довгий час "плюшеві" навушники були пов’язані з дуже специфічним стилістичним профілем. Уперше вони набули популярності як модний аксесуар у 1980-х роках. Наступного разу вони пережили бум у десятиліття естетичних надмірностей – 2000-ті. Саме тоді вони стали улюбленим аксесуаром таких знаменитостей, як Періс Гілтон та Майлі Сайрус, які носили їх на червоних доріжках та дискотеках, роблячи ставку на менш стримані альтернативи – рожеві чи червоні. Відтоді пухнасті навушники не мали помітного попиту, час від часу несміливо з’являючись у гардеробах поп-зірок і залишаючись послідовниками естетики Y2K. Але 2023 року вони нарешті набувають нового виміру.

Періс Гілтон, 2012 рік

Аріана Гранде, 2016 рік

Поп-персони привласнили цей аксесуар, щоб надати милого, трохи дитячого відтінку своїм вбранням. Це був скоріше тренд, спрямований на більш фантазійну та менш реалістичну естетику. Дотримуючись цієї лінії, але вже з невеликою дозою вишуканості, неможливо не згадати персонаж Біллі Лурд у серіалі "Королеви крику", яка постійно носила навушники в тон зі своїм нарядом. У будь-якому випадку, усі ці образи були дуже відірвані один від одного, аж до цього сезону, коли тренд нарешті підтвердив себе як той, що можна носити щодня.

Белла Гадід

Біллі Лурд у серіалі "Королеви крику"

Першовідкривачами стали декілька подіумних шоу минулого сезону. Ми помітили навушники у максі та пухнастих версіях у весняно-літній чоловічій колекції Louis Vuitton 2022. Незабаром навушники пастельних відтінків зʼявилися в колекції Fashion East осінь-зима 2022/2023. А рівно рік тому, у лютому 2022-го, Белла Гадід гуляла вулицями Нью-Йорка у великих чорних навушниках. Наступного дня модель знову з’явилася перед камерами з іншою версією. Відтоді стрітстайл-фотографи не припиняють знімати відвідувачів модних показів із навушниками, які зазвичай дотримуються досить стриманих правил і нейтральних тонів, далеких від епохи тренду Y2K. Щонайбільше, ви можете побачити логотип Chanel або Fendi на одному з цих аксесуарів.

Fashion East

Louis Vuitton

Таким самим шляхом пішли й шоу сезону осінь-зима 2023/2024, представивши різноманітні пропозиції навушників на наступний сезон, заразом довівши, що це довготривалий тренд. Ми бачили їх у колекції Undercover Pre-Fall 2023 та під час Лондонського тижня моди у Burberry, у розмірі XL під час дебюту Деніела Лі як керівника бренду. Нещодавно до них приєдналися й інші знаменитості, зокрема Кендалл Дженнер, яка на початку січня опублікувала серію фотографій у своєму профілі в Instagram у супроводі пухнастих чорних навушників, та співачка Розалія.

Burberry

Undercover

І, звісно, ​​модні бренди швидко відреагували на дедалі більшу популярність цього тренду, випустивши різні версії навушників, які вже можна знайти у продажу. Моделі, що відходять від епохи Y2K, підтверджують, що цей аксесуар носитимуть у більш класичному та витонченому варіанті.

Розалія

Текст: Ana Gándara

За матеріалами vogue.es.

Популярне на VOGUE