Сукня в клітинку віші — наймодніша річ цього літа

Квітковий принт здається очевидним вибором на літо, проте і клітинка віші залишається не менш актуальним візерунком 2024 року. Цей ретропринт 1930-х був ще у гардеробі Джуді Гарленд у фільмі Віктора Флемінга "Чарівник країни Оз". Сукня Дороті є, мабуть, однією із найупізнаваніших деталей стрічки, поступаючись місцем лише її рубіновим туфелькам. Vogue.ua дослідив, чому сукня в клітинку віші — найголовніша річ поточного літа.

Фото: @sydneyutendahl

Клітинка віші, яка також має назву гінгем, стала ключовим принтом суконь цього літа. Вона історично має певний дівочий шарм (принт викликає прямі асоціації з літніми пікніками та духмяною випічкою), проте останніми роками модні бренди надали цій клітинці більш сучасного вигляду. Наприклад, у сезоні весна-літо 2024 Alessandra Rich показали сукню з великим картатим принтом з прозорої тканини, що оголює спідню білизну, а для сезону осінь-зима 2024/2025 Balmain підготували нове прочитання образу фатальної жінки з максісукнею, прикрашеною лелітками, спідниця якої спадає каскадом.

Alessandra Rich

Balmain

Звичайно, є багато інших, денних варіантів, доступних поза подіумом. У цьому сезоні каліфорнійський бренд Dôen представив мінісукню Rizzo та міді Mallory, в обох з яких використовується стратегічний принт для створення більш привабливого скульптурного силуету. Молоді бренди, як-от Molly Goddard і Bernadette, також виступили в цій категорії, причому перші цього сезону повністю відмовилися від різнокольорових суконь на користь клітинки віші та вміло поєднують великі та дрібні квадрати в одному одязі.

Варто також згадати велику кількість картатих речей Comme des Garçons, особливо з колекції 1997 року, де сукні в клітинку віші створювали авангардний силует, який кидав виклик традиційним конструкціям жіночого одягу. Звичайно, це найкращий доказ того, що картатий одяг не завжди має бути традиційно жіночим.

Vogue.ua зібрав 5 суконь у клітинку віші, які варто додати до свого гардероба вже зараз.

Acne Studios

Doen

Bernadette

Comme Des Garçons

Molly Goddard

За матеріалами vogue.co.uk.

Популярне на VOGUE