Двірський переворот: нове прочитання вбрання італійської аристократії у зніманні Vogue UA

Спеціально для vogue.ua стиліст і фотограф Бенуа Бетюм представив сучасне прочитання вбрання італійської аристократії крізь призму ікони 1990-х Ізабелли Блоу. Головною героїнею знімання стала модель Юстін Веселло, яка справді, як дві краплі води, схожа на музу Макквіна.

Щоб оцінити стилістичні прийоми Бетюм, треба розуміти масштаби особистості Ізабелли Блоу і її внесок у розвиток модної індустрії. Англійська аристократка за паспортом і американка — на вдачу, Блоу у віці 17 років переїхала до Нью-Йорка, щоб вивчати мистецтво Давнього Китаю в Колумбійському університеті. У місті, яке ніколи не спить, вона, подружилася з Енді Ворголом, почала працювати з Анною Вінтур у Vogue і розгледіла генія в Александрі Макквіні. Нарочито ошатна Блоу вважала, що майка й джинси для сучасної дівчини — це неприйнятно, а в щоденний образ ікони 1990-х завжди вписувалася яскрава помада, підбори й капелюшок. Фактично, Блоу мала такий вигляд, що в будь-яку мить вона могла б забігти на секретну костюмовану вечірку до Ротшильдів, і бути там все одно трохи екстра.

Вибираючи образи, Блоу полюбляла крайнощі, завдяки яким і вибудовувався баланс. Вона любила поєднувати ніжний шовк з грубою шкірою, фатин з хутром, а класичні сукні, у дусі італійської аристократії 1930-х, доповнювати футуристичними ботфортами. Цю дуальність підкреслив у зніманні й Бенуа — стиліст поєднує пишні спідниці кутюрного крою зі спортивним пуховиком, додає до мінімалістичних класичних силуетів грубе взуття й експериментує з масивними прикрасами. Йому не складно додати до леліток шипів, тому що саме в цьому чорно-білому баченні й розкривається стиль Ізабелли Блоу — її максималізм, ідеалізм і небажання вписуватися в межі "зручної нормальності".

Над зніманням працювали:

Фото і стиль: Benoit Bethume @Cale Harrison

Зачіски: Ed Moelands @Artists Unit

Макіяж: Janeen Witherspoon @MA World Group

Продюсер: Xavier Bourgeois @Union Call

Сет-продюсер: Tiphaine Larrosa @Union Call

Асистенти фотографа: Louis Baquiast, Cyril Dupont, Marine Lescieux, Salome Rouquet

Асистент продюсера: Adrian Zapico @Union Call

Кастинг: Max Marzinger для JLC

Модель: Justine Wesselo @Paparazzi

Популярне на VOGUE