7 головних трендів у колекціях Resort 2020

За традицією для своїх круїзних колекцій дизайнери вибирають нестандартні локації по всьому світу. Цей рік не став винятком. Шоу Christian Dior відбулося в Марракеші, Max Mara вирушили до Берліна, Chloe представили колекцію в Шанхаї, а Gucci – в Римі. На подіумах з'явилася велика кількість бахроми і елементів стилю вестерн, відтінки куркуми, квіткові мотиви, естетика 1980-х років, шкіряні речі, металічний блиск і романтичний настрій з драматичними нотами. Vogue UA виділив 7 головних трендів з колекцій Resort 2020.

imageIsabel Marant
Світ Дикого Заходу

Естетика вестерну в новому сезоні є одним з найактуальніших трендів. Модні бренди, як-от Etro, Paco Rabanne, Versace, Balmain – випромінювали свободу Дикого Заходу у своїх колекціях через бахрому, великі пряжки, ковбойські орнаменти, бісероплетіння та навіть лелітки. Бути в тренді цієї весни – просто: достатньо вибрати замшевий жакет авторства Вероніки Етро або ефектне пончо Олів'є Рустена.

Etro
Versace
Balmain
Відтінок куркуми

Відтінок пряної індійської куркуми цієї весни очолив колекції брендів. Завдяки Chloe, Carolina Herrera і Off-White в гардеробах модниць тепер з'явиться цей сонячний відтінок, який представляє мікс жовтого і помаранчевого кольорів. Так, Наташа Рамсей-Леві показала поєднання жакета, розшитого візерунками, і напів прозорої романтичної спідниці, Вес Гордон запропонував брючний костюм з укороченого жакета і вільних штанів з розрізами біля стегна, а Вірджил Абло зробив ставку на шкіряний образ цього кольору.

Chloe
Carolina Herrera
Off-White
Квіткові візерунки

Не дивно, що дизайнери не змогли встояти перед магічною красою квітів у круїзних колекціях. Paco Rabanne запропонували ігри з різними флористичними візерунками в одному образі, Chanel прикрасили напів прозору сукню ніжними квітковими аплікаціями, а Valentino помістили в центр сюжету великі зображення троянд.

Paco Rabanne
Chanel
Valentino
Шкіра

Шкіряні речі, як і раніше, набирають популярності і є вигідною інвестицією у весняний гардероб. Fendi показують, як поєднувати карамельний і чорний відтінки, Louis Vuitton комбінують ошатний оксамит і шкіру, а Alberta Ferretti демонструють альтернативний варіант для сміливих дівчат – жакет і штани червоного відтінку.

Fendi
Louis Vuitton
Alberta Ferretti
Драматичний романтизм

Круїзні колекції цього сезону наповнені романтичним настроєм. Пудрові відтінки, ніжні матеріали, напів прозорі фактури, волани, банти і мереживо переплелися з драматичним підтекстом у вигляді контрастних темних відтінків і грубих деталей. Романтичні сукні нового сезону можна назвати нудотно солодкими, але в кожній з них є якийсь елемент, що додає "перчинки" образу. У Givenchy – це чорна широка стрічка, у Valentino – напів прозора провокаційна фактура, а у Giambattista Valli – оборки з чорної драматичної сітки.

Givenchy
Valentino
Giambattista Valli
Об'ємні плечі

Естетика 1980-х років у круїзних колекціях брендів цього сезону проявляється у вигляді блузок, жакетів і суконь з об'ємними плечима. Isabel Marant зробили ставку на смарагдовий світшот з гіперболізованою лінією плеча, що стане чудовою парою білим джинсам з високою талією, Hellessy показали шовковий асиметричний топ зі структурним плечем – ідеальний варіант для вечірок, а Rosie Assoulin – повітряну квіткову блузку для прогулянок біля океану.

Isabel Marant
Hellessy
Rosie Assoulin
Металізовані деталі

Незважаючи на те, що новорічна ніч вже минула, ховати речі з металічним блиском ще рано. Цієї весни особливо популярними стануть ошатні блузки, сукні, жакети і топи в сріблястих, бронзових і золотистих відтінках, які слід навчитися носити і в повсякденному житті. Ми пропонуємо брати приклад з Paco Rabanne, Tibi і Altuzarra.

Paco Rabanne
Tibi
Altuzarra

Популярне на VOGUE