25 чоловічих худі, на які варто звернути увагу цього сезону

Як не дивно, але такий базовий предмет одягу, як худі, має дуже неординарну історію. Вперше толстовку з капюшоном у 1930 роках представив бренд Champion. Вона була призначена для працівників морозильних складів у північній частині штату Нью-Йорк. Популярним худі стало завдяки персонажу Роккі Бальбоа і дизайнерці Нормі Камал, які одними з перших почали носити цю модель у повсякденному житті.

imageA$AP Rocky

Термін "худі" з’явився тільки в 1990-х і незабаром набув негативного забарвлення, бо асоціювався здебільшого зі злочинністю. У Великій Британії худі стало своєрідною уніформою молодих правопорушників, оскільки капюшон давав змогу ховати обличчя й залишатися непоміченим. Тим часом у модних домах худі дедалі частіше стали потрапляти на подіуми.

Тімоті Шаламе
Кід Каді

Завдяки масовій популяризації спортивного одягу й перехресному досвіду високої моди зі streetwear те, що колись було уніформою грабіжників і безталанних підлітків, стало невіддільною частиною будь-якого гардероба. Парадоксально, але знайти ідеальне худі — непросте завдання. Vogue MAN UA вибрав кілька моделей, на які варто звернути увагу цього сезону.

Популярне на VOGUE