Cold brew, або кава, приготована методом холодного заварювання — безумовний гіт літнього сезону. Це справжній SOS-засіб для спекотних днів, коли хочеться збадьоритися і трохи охолонути водночас. Спеціалісти кав'ярні "Світ Кави" поділилися з нами рецептом приготування колд брю власноруч. Такий спосіб приготування гарантує не надто виражену кислотність та мʼякий смак, в якому краще відчувається солодкість кавового зерна.
Нам знадобиться:
- 90 г меленої кави грубого помолу
- 600 мл води
- Опціонально: звичайне або рослинне молоко; тонік
- Скляна посудина
- Сито чи паперовий фільтр
Приготувати напій не так важко, як здається на перший погляд. Для цього підійде будь-яка посудина, що є вдома: від френч-пресу до скляної банки. 90 г меленої кави заливають 600 мл холодної води і настоюють мінімум 12 годин. Опісля потрібно відділити кавову гущу, пропустивши каву крізь дрібне сито чи паперовий фільтр. В склянку з льодом наливають готовий концентрат, розвівши його водою/ молоком/тоніком в пропорції 1:1. Молоко можна збити за допомогою френч-пресу, як варіант для тих, кому подобається напій з пінкою. Смачного і бадьорого всім нам дня!