Vogue.ua попросив своїх героїнь поділитися рецептами улюблених сніданків. Відкриває мініпроєкт Таня Рубан з трьома рецептами на будь-який смак.
"Це мій улюблений сніданок", — каже Таня.
Інгредієнти:
1 склянка вівсянки швидкого приготування;
дрібка солі;
10 г вершкового масла;
½ цибулини;
томатний соус (я беру готовий, з базиліком);
яйце;
столова ложка оцту (я беру винний);
пармезан;
сіль, перець;
гілочка свіжого базиліку (опціонально).
Приготування
Ріжемо цибулю дрібно й просмажуємо на сковорідці з оливковою олією до золотистого кольору. Я додаю трохи води, щоб вона злегка пропарилася, — не люблю пригорілі краї. До цибулі додаємо томатний соус, перемішуємо, тушкуємо 3—5 хвилин.
Тим часом варимо вівсянку з водою в пропорції 1:2 один до двох, додаючи щіпку солі. Коли готова вівсянка, я додаю трохи вершкового масла й залишаю її "дійти" під закритою кришкою.
В окремій каструльці нагріваємо воду до кипіння. В окріп додаємо оцет; помішуючи ложкою, робимо воронку й туди акуратно вливаємо яйце на 3 хвилини (заводьте таймер). Паралельно викладаємо вівсянку на тарілку, присипаємо пармезаном і робимо гніздечко з томатної сальси для яйця пашот. Подаємо, прикрасивши базиліком і свіжомеленим перцем.
"Це улюблена страва моїх дітей, — каже Таня, — їх важко змусити їсти овочі й протеїн зранку, доводиться імпровізувати".
Інгредієнти:
булочка із сезамом;
шпінат;
вершки;
яйця 2 шт.;
помідор;
сир;
1/2 авокадо;
соус песто;
трюфельна олія.
Приготування
У нагрітій сковорідці трохи обсмажуємо шпинат з вершками — недовго, буквально 5 хвилин. Відставляємо вбік.
Робимо омлет. Я готую його з вершками й додаю сир.
Нарізаємо помідор кружальцями й авокадо часточками. Булочку розрізаємо й підігріваємо в тостері з двох сторін. Збираємо бургер. На нижню частину булочки намазуємо чайну ложку песто, викладаємо припущений шпинат, потім омлет, зверху авокадо (його я скроплюю кількома краплями трюфельної олії й трохи солю), відтак помідор. Закриваємо композицію! Готово.
Тут все просто: 2 столові ложки грецького йогурту, гранола і ягоди. Такий сніданок люблять усі.