Milano Torino Vermuteria – бар у центрі Києва, де подають традиційні італійські напої на основі трав, вина і вермуту. 7 грудня в барі відбувся перший освітній бранч, під час якого гості дегустували спеціалітети італійської кухні і вивчали історію об'єднання Італії XIX століття.
Для гостей бранчу в Milano Torino Vermuteria розробили спеціальне меню італійських закусок, які подавали до коктейлю Garibaldi – головного напою бранчу. Лектор заходу, історик Ігор Срібняк, пояснив, що коктейль названий на честь Джузеппе Гарібальді, італійського полководця, що зіграв ключову роль у розвитку єдиної Італії.
В основі коктейлю – апельсиновий фреш і лікер Campari, який в Milano Torino Vermuteria замінили авторським блендом біттерів. Особливістю коктейлю є яскравий червоний колір, який вважається своєрідним історичним відсиланням до особистості знаменитого полководця Гарібальді, який носив на плечах червоний плащ.
Власниця вермутерії Олена Кравцова зазначає, що до ідеї організації освітніх бранчів поставилась усвідомлено, адже активно виступає за освіту гостей і популяризацію культури споживання алкоголю. "Сьогодні дуже важливо не просто смачно нагодувати і напоїти гостей, але і подарувати їм незабутні емоції від відвідування бару. Під час бранчів ми пропонуємо подивитися на проведений у барі час з іншого боку, відкрити для себе щось нове і якісне, при зануренні в певну ідейну естетику", – пояснює Олена Кравцова.
Наступна лекція в Milano Torino Vermuteria відбудеться 22 грудня і буде присвячена італійському футуризму. Лектор – Максим Андрущенко.