Американська компанія Sea Watch International стверджує: відвідувачі ресторанів почали замовляти морепродукти вдвічі частіше. Серед головних причин: відмова від вживання м'яса, вибір на користь більш здорової і корисної їжі, а також глобальний тренд на екологічність. Очолюють список молюски та ракоподібні: креветки, лобстери, мідії та устриці. У київському ресторані паназіатської кухні KAMA restaurant, який відкрили в новому п'ятизірковому бутик-готелі Riviera House на Подолі, ставку зробили на лангусти.
Лангуст – молодший брат лобстера; делікатес, відомий ніжним м'ясом. Існує два відомі види: європейський і американський. У KAMA restaurant працюють з другим. "Це флагманський продукт ресторану", – зазначає шеф-кухар Михайло Симагін. – Аргентинські лангусти не мають клешень і жорсткого панцира. Ми використовуємо найбільші L1, бо з ними найпростіше впіймати правильне прожарювання".
Правильність приготування полягає в сирій або напів сирій подачі. Наприклад, у KAMA Restaurant пропонують спробувати тартар з лангуста з чорним трюфелем і гуакамоле. М'ясо аргентинського лангуста ніжне, з солодким смаком та ідеально підходить для суші і сашимі.
Продукт також чудовий для барбекю і гриля, але вимагає особливих навичок приготування. "Ми пропонуємо гостям спробувати лангусти, приготовані в печі хоспер. В такому форматі головне – забезпечити прожарювання medium, щоб усередині м'ясо залишалося сирим і соковитим", – каже Михайло Симагін. Шанувальники паназіатської кухні вподобають лангусти в бамбуку карі-лайм, які в KAMA називають бестселером.
Лангусти добре поєднуються з іншими морепродуктами, червоним перцем, маслом, помідорами і літніми овочами. Наприклад, у КАМА можна спробувати салат з лангустів з домашньою страчателою і рожевими томатами. З алкогольного меню варто звернути увагу на білі і шампанські вина: бургундське, італійське Pinot Gris або сицилійське Vermentino. Сомельє рекомендують замовляти до лангустів сицилійське Шардоне Planeta.
KAMA restaurant розміщений на 7 поверсі готелю Riviera House, вул. Сагайдачного, 15.