2 і 3 червня відбудеться наймасштабніший винний фестиваль в Україні –Kyiv Wine, на який приїдуть 77 виноробів з 16 країн, а, загалом, тут можна буде спробувати понад 500 позицій вина. Vogue.ua склав свій гід по фестивалю.
Вину присвячений перший день Kyiv Wine, а саму винну частину поділять на дві площі – дегустаційний зал і зону Selective Wines.
У зоні Selective Wines зібрані вина, ціна яких починається від 1000 гривень. Тут можна спробувати великі вина, а також ознайомитися з маловідомими ще в Україні брендами, знайти свій смак, щоб в майбутньому вже знати, а чи потрібно купувати цілу пляшку того чи іншого вина. Квиток сюди можна купити заздалегідь на сайті concert.ua або зробити upgrade базового прямо на фестивалі. У цій зоні також діє безліміт.
Команда Kyiv Wine зібрала шефів, які, зазвичай, готують тільки на кухнях своїх ресторанів, але для фестивалю вони зроблять виняток. Меню кожної точки буде основане на одному продукті, але кожен зможе собі тут вибрати страву на свій смак – від бургерів з американською яловичиною і лобстер-бару до всіляких видів морозива.
Також на фестиваль приїдуть кілька запрошених шефів. Наприклад, Крістіано Баноло з Лігурії – автор чотирьох книг про вегетаріанську кухню – для Kyiv Wine розробив спеціальне меню, а Сантьяго Ластра Родрігез працював в ресторані Noma під керівництвом Рене Редзепі, очолював pop-up ресторан Noma Mexico.
Крім того, на фестивалі можна не просто спробувати щось нове, а й навчитися готувати улюблені страви з ресторанним шиком. Протягом декількох днів тут відбудуться кілька майстер-класів, про які докладніше можна дізнатися тут.
АДРЕСА: вул. Межигірська, 82.
Квитки на фестиваль на касах Good Wine та на сайті concert.ua