До Дня захисників і захисниць: Збройні Сили випустили відеокліп "Піксель боронить своє"

"Піксель боронить своє" — анімоване відео, яке до Дня захисників та захисниць презентували Збройні Сили України. Пісня до відео написана Олегом "Фаготом" Михайлютою та Олександром "Фоззі" Сидоренком (ТНМК) і розповідає про пригоди Пікселя, анімованого супергероя, що уособлює українських оборонців.

В анімованому відео розповідається про те, як одного дня, під час уроку історії, дівчинка малює портрет свого тата, який захищає країну. Починається тривога, вона спускається в укриття. У темряві загроз, що нависають над Україною, з’являється Піксель — хвацький вартовий свободи. І разом із Пікселем на захист рідної землі стають видатні українці попередніх епох, символи національного спротиву і навіть літери української абетки. Зокрема, у відео можна побачити, що боронити Україну Пікселю символічно допомагають українські козаки, Леся Українка й Тарас Шевченко.

Проєкт реалізовано Головним управлінням комунікацій Збройних Сил України у співпраці з учасниками гурту "Танок на Майдані Конго" і популярним освітнім проєктом "Книга-мандрівка. Україна". Відеокліп є другим у серії анімованих роликів про Пікселя. Прем’єра першого відео про пригоди Пікселя відбулася 24 лютого 2024 року та зібрала понад мільйон переглядів на різних майданчиках.

Популярне на VOGUE