Бруклінська техно-диджейка Volvox уперше зіграє в Києві

У п’ятницю, 6 серпня, у київському ARSENAL XXII вперше в Україні виступить Volvox — одна з яскравих представниць бруклінського андеграунду. Її музика гіпнотична, на перетині хардкору, індастріалу та ЕВМ. У цьому матеріалі ми зібрали про неї цікаві факти та розповіли, чому не варто пропускати її виступу.

Volvox уже встигла розділити сцену з The Blessed Madonna, Marcel Dettmann, Ellen Allien, DVS1, The Hacker, Legowelt та Mike Servito. Вона звана гостя берлінського клубу Berghain/ Panorama Bar і одна з перших клієнток профеміністичного букінгу Discwoman. Відвідувачі її лайвів кажуть, що Volvox підіймає танцмайданчик хоч о 6 ранку, хоч о 6 вечора. "Я — дитя танцмайданчику. Може, тому я розумію динаміку відчуттів на танцмайданчику й тому граю саме те, що публіка хотіла б почути й відчути", — пояснює Volvox в інтерв’ю для DJ Mag.

Диджейка багато гастролювала Європою, Південною Америкою та Азією. До України вона мала приїхати ще минулого року, але всі плани скасувалися через локдаун. Сама Volvox зустріла його одночасно у трьох містах — у Берліні залишила музичні записи для виступу, звідти відлетіла до Стамбулу в інших справах, а з поширенням ковідної тривоги взяла терміновий квиток зі Стамбула до Нью-Йорка. Втім, вона непогано провела час на самоізоляції — читала, захоплювалася садівництвом і писала музику.

Розповідаємо п’ять цікавих фактів про Volvox, які надихнуть вас відвідати її виступ в ARSENAL XXII:

  1. Музичну кар’єру дівчина починала зокрема й з готики. У 2006 році вона грала готичний індастріал, стоячи за пультом з відповідним мейкапом, у корсеті та на високих платформах. Все це неодмінно супроводжувалося ночівлями в моторошних готелях з пластиковими матрацами.

  2. Найпершою Volvox взяла до рук касету гурту Dahlbäck and Dahlbäck. На ній вона увімкнула трек 2004 року Forsberg Loves The Acid і зрозуміла, що сильнішого враження acid-музика на неї ще не справляла.

  3. Нью-Йорку Volvox завдячує підпільними вечірками Unter, де щоразу збираються до тисячі квір-френдлі відвідувачів. На ранніх етапах Unter був чимось на кшталт комунальної хати під хард-техно вечірки. Volvox прожила в його стінах чотири роки та вважає цей етап ключовим, хоч і у всіх сенсах важкуватим. Без нього вона не мала б змоги писати музику, з якою для музикантки відкрилася ширша аудиторія. А впродовж останніх трьох років Unter — це ще й топова after hour тусівка Нью-Йорка.

  4. Один з лайвів Volvox можна повноцінно подивитися лише на PornHub. Річ у тім, що у 2018 диджейка виступила на секс-позитивній вечірці Pornceptual від Boiler Room, де цінується оголеність і фетиш. Лайви Boiler Room, як і більшість рейвів, згодом виходять у мережі — та Youtube такий контент пропустив лише у заблюреному вигляді. А от PornHub дозволив випустити запис як є.

  5. Volvox ще й дипломована скульптуристка. Вона час від часу експериментує з віжуалом у своїх лайвах, любить естетику 70—80-х, і загалом цінує візуальні мистецтва за здатність збуджувати емоції без чіткого наративу. Саме тому улюблений режисер артистки — авангардист Алехандро Ходоровський. А ще у Volvox є спільний віжуал-проєкт з французьким відеохудожником Orthodox.

Всі подробиці виступу Volvox в ARSENAL XXII можна знайти в Telegram-каналі клубу.

Текст: Ріта Дудіна

Популярне на VOGUE