Художник Лора Карлін про історії, що ховаються за її керамічною плиткою

Наївні малюнки популярного британського ілюстратора Лори Карлін – тепер у вигляді керамічної плитки, якою можна прикрасити кухню, ванну кімнату, стіни або підлогу.

imageХудожниця та ілюстратор Лора Карлін

Ілюстрації оповідань Чехова, Тодда Г'юза і Алена-Фурньє, малюнки для Condé Nast Traveller і The Guardian – Лора Карлін є однією з найуспішніших ілюстраторів у Британії. Кілька років тому, втомлена від ілюстрацій, вона почала відвідувати вечірні заняття з кераміки. Сьогодні за її керамічною плиткою з зображеннями тварин люди полюють, щоб зібрати пазл з розрізнених шматочків і прикрасити ним свої будинки.

Керамічне панно із серії "Історії лондонських муралів", зроблене для компанії The New Craftsmen 2017

"Мені подобається, що за допомогою простих речей ми можемо розповісти цілу історію, – каже Лора. – До того ж ця плитка дуже практична – неважливо, купили ви дві штуки чи ціле панно. Їх можна розмістити на стіні і на підлозі, у кухні, у ванній, на подвір'ї". Плитку прикрашають наївні малюнки: слони, тигри, собаки і кішки, повненькі британські дами в капелюшках. Є серії, присвячені Лондону і його звичкам – наприклад, чаюванню. Всі персонажі взяті з реального життя. "Мені подобається спостерігати, як люди вибирають сендвіч у кафе, як роблять покупки, або як поводяться, коли думають, що їх ніхто не бачить".

Плитку для Лори роблять на маленькій фабриці в одному з сіл неподалік від Айронбрідж, потім дівчина розписує її вручну у своїй студії. Цього року Лора випустила першу колекцію власного посуду для компанії The New Craftsmen, яка підтримує традиційні ремесла в Британії.

Фото: надані автором

Текст: Дарія Слободяник

Популярне на VOGUE