Шеф-кухар Жан-Франсуа П’єж поділився рецептом равіолі зі шпинатом з французьким Vogue. Рецепт шеф отримав у спадок від своєї прабабусі, тому смак цих італійських пельменів має особливе значення.
На 4 порції.
Для начинки:
Шпинат (близько 1 кг, оскільки він дуже зменшується під час температурного оброблення);
⅛ склянки вершкового масла;
⅕ склянки борошна;
½ склянки молока;
¼ склянки тертого сиру грюєр;
⅓ склянки тертого пармезану;
1 кубик курячого бульйону;
тертий сир ементаль.
Для тіста:
3,5 склянки борошна + трохи для робочої поверхні;
5 яєць;
дрібка солі;
2 ст. л. води.
Напередодні звільніть листя шпинату від стебел і добре його промийте великою кількістю води. У чималій каструлі доведіть воду до кипіння й додайте в неї шпинат. Готуйте його одну хвилину (поки вода знову не почне вирувати). Злийте шпинат за допомогою друшляка, охолодіть готове листя під холодною водою й залиште стікати на ніч.
Для тіста: висипте борошно в миску й зробіть у ньому лунку. Розбийте в неї яйця, додайте воду й сіль, а потім вимішайте тісто до однорідної консистенції. Сформуйте тісто в брикет, накрийте плівкою і поставте в холодильник.
Добре вичавіть воду зі шпинату руками й дрібно наріжте його ножем.
Розтопіть масло на сковорідці, додайте борошно й молоко і готуйте поки не вийде густий соус бешамель.
Додайте шпинат, готуйте, помішуючи впродовж хвилини, приправте сіллю й перцем. Зніміть начинку з вогню й додайте в неї терті сири грюєр і пармезан. Добре перемішайте.
Закип’ятіть воду й додайте в неї кубик курячого бульйону.
Вручну розімніть тісто. Розріжте його на чотири частини. Посипте борошном робочу поверхню. Розкачайте кожен шматок тіста на довгу смугу. (Спочатку буде складно. Тісту потрібно злегка прилипнути до робочої поверхні, щоб тиск від качалки розподілявся рівномірно).
За допомогою чайної ложки викладайте невелику кількість начинки кожні 10 сантиметрів уздовж стрічки з тіста, яку ви зробили. Змочіть пальці водою й зволожте місце навколо начинки. Потім накрийте тісто з начинкою іншою стрічкою тіста. Тепер акуратно притисніть тісто по краях і, переконавшись, що равіолі закриті, розріжте їх на квадрати. Присипте равіолі борошном зверху й знизу, щоб вони не злиплися або не розлізлися.
Кидайте равіолі в окріп і варіть упродовж 5 хвилин. Відтак помістіть готові равіолі в блюдо для подавання й посипте зверху тертим сиром ементаль.
Смачного!
За матеріалами vogue.fr