Цієї осені знайомимося з фейхоа — екзотичним фруктом, який можна знайти в наших широтах і зміцнити імунітет на зиму.
Фейхоа — фрукт, що візуально нагадує ківі, мініавокадо і лайм. Його класифікують як ягоду, а за смаком порівнюють з ананасом і полуницею. Вперше пробувати фейхоа краще із заплющеними очима, відмовившись від очікувань через його зелені довгасті плоди невеликого розміру. Їдять фейхоа в сирому вигляді разом зі шкіркою. У ягодах фейхоа міститься водорозчинний йод, який добре засвоюється організмом людини. Крім того, білки, жири і вітаміни групи С і В у складі ягід легко сприймаються тілом і мають антиоксидантний ефект.
Vogue.ua ділиться рецептом запечених ягід фейхоа, який настільки простий, що легко поповнить низку улюблених сезонних рецептів у кулінарних закладках.
Інгредієнти:
На 4 порції.
1 ст. л. вершкового масла;
12 плодів фейхоа;
2 ст. л. меду;
¾ склянки білого солодкого вина;
4-6 лаврових листки;
Вершки або морозиво для подачі.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для запікання вершковим маслом.
- Очистіть плоди фейхоа від шкірки і помістіть у форму для запікання разом з медом, вином і лавровим листям.
- Випікайте 30 хвилин, час від часу поливаючи фейхоа юшкою, що утворилася.
- Подавайте фейхоа гарячими з морозивом або вершками.
Bon appetit!