Щовихідних vogue.ua пропонує прості і смачні рецепти. Цього разу ми вибрали рецепт веганского каррі з картоплею і зеленим горошком від дієтолога і авторки YouTube-каналу Pick Up Limes Садії Бадей, який перенесе вас в Індію хоча б на кілька хвилин.
Інгредієнти:
Для соусу:
2-3 ч. л. рослинної олії;
2 ч. л. кмину;
2 ч. л. коріандру;
2 ч. л. насіння гірчиці (за бажанням);
1 ст. л. гарам масала;
2 ч. л. куркуми;
0,5 ч. л. кайенского перцю.
1 ріпчаста цибулина;
3 зубчики часнику;
1 ст. л. дрібно нарізаного імбиру.
Для основи страви:
3 великих картоплини (нарізати кубиками);
2 склянки свіжого листя шпинату;
1 склянка замороженого зеленого горошку;
1 склянка готового нуту;
2 склянки води;
1 кубик рослинного бульйону (за бажанням);
1 банка кокосового молока.
Приготування:
- У каструлі нагрійте 2-3 чайні ложки рослинної олії і додайте кмин, коріандр і насіння гірчиці. Змішайте насіння з олією і смажте близько 30 секунд.
- Потім додайте дрібно нарізану цибулю і часник. Смажте все до злегка золотистого кольору.
- До суміші додайте спеції: гарам масала, куркуму і кайенский перець. Добре перемішайте і тушкуйте суміш 1-2 хвилини.
- Тепер додайте картоплю і влийте півтори склянки води. Добре перемішайте, накрийте кришкою і залиште готуватися на середньому вогні на 15 хвилин.
- Потім додайте до суміші заморожений горошок і готовий нут. Добре перемішайте, додайте кокосове молоко і кубик рослинного бульйону.
- Плавно помішуючи, тушкуйте каррі до закипання. Потім додайте листя шпинату і ще раз доведіть каррі до кипіння.
- Готове каррі подавайте з рисом.