3 рецепти гарячого шоколаду і какао для прохолодних вечорів

Час гарячих шоколадних напоїв нарешті настав! Цього разу дізнаємось, як готують гарячий шоколад і какао у Великобританії, Іспанії та Канаді.

image
Гарячий шоколад по-англійськи

Щоб скуштувати справжній британський гарячий шоколад, необхідно запастися темним шоколадом відмінної якості, морською сіллю і молоком. Дивне поєднання? Так здається тільки на перший погляд.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

300 мл молока;

40 г темного шоколаду;

2 ч. л . окропу;

1 щіпка морської солі;

1 ст. л. вершків (опціонально);

3 краплі ванільного екстракту (опціонально);

1 щіпка цукру (опціонально);

1 ст. л. рому.

Приготування:

Гарячий шоколад по-іспанськи

Іспанський гарячий шоколад можна їсти ложкою, закушуючи кукурудзяним коржем. Головне, не переборщіть з крохмалем і вчасно визначіться з потрібною вам консистенцією.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

3 склянки молока;

140 г шоколаду (поділити на маленькі шматочки);

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;

6 ст. л. цукру;

½ ч. л . меленої кориці;

1 щіпка свіжомеленого мускатного горіха.

П риготування:

Какао по-канадськи

Вибирайте мигдальне молоко для легшої текстури і не відмовляйтеся від кайенского перцю, якщо вам не бракує пригод.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

2 склянки мигдального молока;

2 ст. л. несолодкого порошку какао;

2 ст. л. кленового сиропу;

2 ч. л . меленої кориці;

1 щедра щіпка морської солі;

1 щіпка кайенского перцю;

2 ст. л. тертого темного шоколаду.

Приготування:

Популярне на VOGUE