Vogue.ua і преміальний швейцарський бренд кухонної техніки V-ZUG продовжують спецпроєкт Vogue Kitchen. Бренд-шеф V-ZUG Олег Чешик разом з експертами гастрономічної індустрії ділиться ексклюзивними рецептами, секретами та лайфгаками. Bon Appetit!
У першому відео шеф Олег Чешик і рестораторка Катерина Любчик (ресторан KRITIKOS) пропонують легку літню вечерю — запеченого лосося на подушці з горохово-м’ятного пюре. Риба готується в комбіпароварці V-ZUG CombiSteamer V6000 45, тож страва вийшла легкою і корисною — до того ж дуже ефектною і смачною.
Під час приготування Олег Чешик і Катя Любчик використовують нову лінійку техніки Excellence Line от V-ZUG, яка в приголомшливий спосіб поєднала високі технології й простоту використання. Нові парові й духові шафи зрозумілі та легкі в експлуатації як для досвідчених шеф-кухарів, так і для кулінарів-аматорів. Це дає змогу і тим, і іншим досягати чудових результатів. Наприклад, для приготування сьомги нам знадобиться всього 10 хвилин: бренд-шеф V-ZUG пропонує готувати її за допомогою функції "гаряче повітря з парою" за високої температури у 230 ° С. Це дасть змогу отримати готового лосося з ніжною золотавою скоринкою.
Нова функція в духових і парових шафах Excellence Line — EasyCook. Це налаштування за замовчуванням для понад 100 продуктів — тепер немає потреби підглядати в книжковий рецепт. Просто виберіть потрібну страву в EasyCook — і прилад запропонує один або кілька способів приготування. Керувати паровою шафою дуже просто: на нових моделях з’явився слайдер CircleSlider на сенсорному дисплеї TouchDisplay. Досить лише доторкнутися до нього й вибрати потрібну функцію. Нова лінійка Excellence Line сподобається тим, хто віддає перевагу мінімалістським інтер’єрам і любить передові технології. Духові й парові шафи мають стильний вигляд — немов об’єкти з далекого майбутнього: наприклад, на них тепер взагалі немає ручок; все завдяки функції AutoDoor, яка автоматично відчиняє і зачиняє дверцята. Приголомшливо технологічно і водночас затишно й зручно.
Інгредієнти:
Філе сьомги, 150 г
Броколі свіжа, 70 г
Сіль, 1 г
Рослинна олія, 30 г
Оливкова олія, 5 г
Часникова олія, 5 г
Горохове-м’ятне пюре, 1 порція:
Горох свіжоморожений, 150 г
М’ята, 3 г
Сіль, 1 г
Цукор, 1 г
Лимонний фреш, 1 г
Сальса, 1 порція:
Селера, стебло, 2 г
Петрушка, 1 г
Перець чилі, 1 г
Оливкова олія, 15 мл
Сік лимона, 5 мл
Сіль, 0,5 г
Спосіб приготування:
Горошок висипаємо на перфороване деко, додаємо м’яту й ставимо в комбіпароварку CombiSteamer V6000 45, вибравши функцію "Приготування на парі", 100 °C, на 10 хвилин. Перебиваємо горошок і м’яту в блендері. Бланшуємо броколі в комбіпароварці CombiSteamer V6000 45 на функції "Приготування на парі", 100 °C, 5 хвилин. Після бланшування перемішуємо з часниковою олією. Готуємо сальсу. Нарізаємо дрібно перець, селеру, петрушку, додаємо сіль, сік лимона, перемішуємо з оливковою олією. Готуємо філе лосося, присмачуючи сіллю й перцем. Тим часом ставимо розігріватися пароварку CombiSteamer V6000 45 на "Гаряче повітря з парою", на 230 °C. Ставимо лосося в камеру на 7—10 хв. Доводимо до готовності. Прогріваємо горохово-м’ятне пюре в сотейнику до потрібної температури подання. Подаємо лосось на подушці горохово-м’ятного пюре з броколі й сальсою.
Режисер: Anna Bugakova
Оператор: Igor Lymar
Гафер: Anush Akhtarniya
Звукорежисер: Xenia Vinogradova
Стиліст: Nastya Yatsenko
Асистент стиліста: Lisa Melestina
Грумінг: Vitalia
Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina
Локація: меблевий шоурум "Проєкт 900"
Особлива подяка — салону сучасного сервування TWLV