"Тільки не пиши мені про війну": військовий Павло Вишебаба написав вірша своїй доньці

LIFE
30 травня 2022

Український військовий Павло Вишебаба написав з фронту зворушливого вірша для своєї доньки. Буквально за тиждень вірш, що починається рядками "Тільки не пиши мені про війну", став неймовірно популярним. Співачка Kate Soul перетворила рядки Павла на пісню, а сам вірш переклали англійською, французькою та іншими мовами.

Тільки не пиши мені про війну,
розкажи, чи є біля тебе сад,
чи ти чуєш коників і цикад,
і чи повзають равлики по в
юну...

Цей пронизливий вірш – відповідь на лист доньки Павла Вишебаби, в якому вона запитує: про що розповісти тобі, тату? У відповідь Вишебаба написав поезію, в якій просить доньку не писати йому про війну, не розказувати, як вона бігла від ракет, а краще запросити в Україну всіх європейців, які були такими добрими й прихистили родину Вишебаби та інших українців, що були змушені виїхати через війну.

36-рійчний Павло Вишебаба – людина багатьох талантів. Він народився в Краматорську, закінчив Маріупольский державний університет за спеціальністю "журналістика". Захоплюється музикою, є лідером гурту "One Planet Orchestra" та відомим в країні екоактивістом. У 2017 році Вишебабу обрали посланцем з питань толерантності ПРООН в Україні (Програми розвитку ООН). У 2018 році Павло Вишебаба подав до Верховної ради петицію щодо заборони виробництва хутра в Україні.

Нині Павло служить у Збройних силах України, а також підтримує своїх підписників у тіктоку, де має понад 80 тисяч підписників, наснажливими роликами. Просто з окопів Павло записує життєствердні відео про те, що означає любити Україну, чому не можна знецінювати переживання інших та чому не кожен український чоловік має бути на фронті.

Популярне на VOGUE