Сезонне задоволення: банош із білими грибами, шкварками й бринзою

LIFE
7 жовтня 2023

Банош — страва української кухні, яку раніше готували гуцульські пастухи в казанку на вогні. Зараз ця кукурудзяна каша, яка традиційно подається зі шкварками й грибами, є гастрономічною пам'яткою Західної України. І вона швидко й просто готується вдома.

imagePhoto: Getty Images

Банош із білими грибами, шкварками й бринзою

Інгредієнти:

200 г кукурудзяної крупи;

350 г відварених білих грибів;

150 г бринзи;

0,5 склянки води;

0,5 л сметани 30% жирності;

1 ріпчаста цибулина;

100 г сала (можна копченого) для шкварок;

сіль, перець за смаком.

Приготування:

Популярне на VOGUE