Ділимося найпростішим рецептом яблучного пирога з нагоди свята Яблучного Спаса (19 серпня), коли, згідно з народними повір’ями, літо повертає на осінь.
Яблучний пиріг
Інгредієнти:
2–3 середніх яблука (або 5 маленьких);
1 склянка борошна;
1 склянка цукру;
2–3 середні яйця;
розпушувач (на кінчику ножа);
сіль (на кінчику ножа);
вершкове масло.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- У великій мисці змішайте яйця з цукром, щоб цукор розчинився.
- В окрему миску просійте борошно і додайте до нього сіль і розпушувач. Добре перемішайте.
- Тепер поступово додайте сухі інгредієнти до рідких, добре вимішуючи тісто за допомогою вінчика. Тісто має вийти м’яким і порівняно рідким.
- Яблука почистіть від кісточок і серцевини, наріжте середніми кубиками і додайте в тісто. Перемішайте, щоб тісто покривало кожен шматочок яблука.
- Металеву форму для випікання застеліть пергаментом і злегка змастіть його маслом (у разі використання силіконової форми цього робити не треба).
- У підготовлену форму викладіть змішане з яблуками тісто. Рівномірно розподіліть його і випікайте пиріг упродовж 30 хвилин.
- За 30 хвилин перевірте на готовність за допомогою дерев’яної палички, зубочистки або шпажки, проткнувши пиріг: вона має залишитися сухою.
- Готовий пиріг дістаньте з духовки та дайте йому охолонути впродовж 10–15 хвилин.
- Подавати можна з кулькою морозива.