Новорічне меню: 3 салати з апельсинами, дорблю та бейбі-перцями

LIFE
13 грудня 2021

Святковий стіл неможливо уявити без салатів! Напередодні свят пропонуємо врізноманітнити новорічне й різдвяне меню поєднанням цитрусових з медом, спробувати яблука з дорблю та приготувати теплий салат із солодкими бейбі-перцями.

image
Салат із цитрусовими, медом і гранолою з фісташок і маку
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

Для салату:

2 ч. л. цедри лайма;

3 ст. л. лаймового соку;

1 ст. л. меду;

8 мандаринів;

1 червоний грейпфрут;

1 рожевий грейпфрут;

1 апельсин;

½ склянки насіння граната;

йогурт для подання.

Для граноли:

½ склянки оливкової олії;

¾ склянки кленового сиропу;

2 ст. л. цукру;

1 ч. л. солі;

3 склянки вівсяних пластівців;

1,5 склянки очищених фісташок;

1 склянка несолодкої кокосової стружки;

2 ст. л. маку.

Приготування:

Салат з яблуками, горіхами пекан, дорблю й сушеною вишнею
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

мікс листя салату;

2 яблука (прибрати серцевину й нарізати тонкими слайсами);

½ склянки горіхів пекан;

¼ склянки сушеної вишні;

170 г дорблю;

1 ст. л. діжонської гірчиці;

1 ст. л. кленового сиропу;

1 ч. л. яблучного оцту;

¼ склянки оливкової олії;

сіль і перець на смак.

Приготування:

Теплий салат з бейбі-перцями
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

1 ст. л. оливкової олії;

500 г бейбі-перців (розрізати навпіл і вийняти серцевину);

½ ч. л. солі;

½ склянки свіжої петрушки (нарізати);

¼ склянки зелених оливок без кісточок (розрізати навпіл);

¼ склянки оливок Каламата без кісточок (розрізати навпіл);

1 ст. л. каперсів (злити й висушити).

Приготування:

Популярне на VOGUE