Щоб сніданок був на радість навіть у спекотні дні, пропонуємо спробувати 3 солоних рецепта, в яких вас здивують карамелізовані в соєвому соусі гриби, підігріті томати з базиліком і кукурудзяна тортилья з легкою начинкою.
Хрусткий тост з карамелізованими грибами
Інгредієнти:
2 скибочки хліба (на вибір);
200 г грибів;
1 маленький стиглий авокадо (нарізати шматочками);
½ склянки нарізаних коктейльних помідорів;
¼ склянки соєвого соусу;
1 лайм;
1 ст. л. свіжої кінзи (нарізати);
1 ч. л. спецій (на вибір).
Приготування:
- Для початку карамелізуються гриби в соєвому соусі на пательні — на середньому вогні упродовж 5 хвилин. Вони мають стати золотисто-коричневими і добре покритися соусом. Готові гриби перекладіть у миску.
- На тій же пательні підсушіть хліб.
- Авокадо розімніть на пюре, змішайте з соком лайма і викладіть на тости.
- Потім викладіть на тости гриби, помідори і кінзу.
- Приправте улюбленими спеціями.
Кукурудзяна тортилья з квасолею і редискою
Інгредієнти:
1 кукурудзяна тортилья;
¼ склянки консервованої чорної квасолі (добре промити);
1 ч. л. меленого кмину;
2 яйця (одне ціле і один білок);
1 ½ склянки нарізаного шпинату, капусти калі або салатного листя;
2 ч. л. кокосової олії;
4 маленьких помідора черрі (нарізати кубиками);
1 невелика редиска (нарізати тонкими скибочками);
Мікрогрін для прикрашання;
Гострий соус (за бажанням).
Приготування:
- У мисці змішайте яйця і залиште їх обабіч.
- У невеликому сотейнику на середньому вогні нагрівайте квасолю з кмином.
- Поки квасоля гріється, на окремій пательні нагрійте чайну ложку кокосової олії і злегка припустіть зелень.
- Готову зелень викладіть на тарілку. Пательню витріть насухо.
- На злегка розігрітій пательні розтопіть ложку кокосової олії, що залишилася. Додайте яйця і злегка перемішуйте їх, щоб вийшов скрембл.
- На тарілку викладіть підігріту тортилью. Зверху викладіть квасолю, зелень, яйця, помідори, редиску і мікрогрін. За бажанням додайте гострий соус.
Кіноа-боул з томатами і базиліком
Інгредієнти:
2 яйця (пашот або варених);
1 склянка кіноа;
2 склянки води;
1 ст. л. оливкової олії;
2 зубчика часнику (подрібнити);
1 склянка коктейльних помідорів (нарізати);
½ склянки свіжого листя базиліка;
1 ст. л. чорного перцю;
1 ст. л. солі.
Приготування:
- У середній каструлі змішайте дві склянки води, склянку кіноа і сіль. Доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Готуйте 12-15 хвилин.
- Тим часом на пательні нагрійте оливкову олію і додайте часник. Готуйте, поки часник не віддасть свій аромат і не вкриється золотистою скориночкою.
- До часнику додайте помідори і базилік. Приправте перцем і тушкуйте 2-3 хвилини. Зніміть з вогню.
- Готову кіноа розділіть на дві маленькі миски. Зверху викладіть тушковані з базиліком помідори і яйце.
- Страву подавайте теплою.
За матеріалами vogue.com і teenvogue.com