Що відомо про п’ятий сезон серіалу "Оповідь служниці"

Hulu представили тизер та драматичний "кривавий" постер п’ ятого сезону "Оповіді служниці", що стартує вже 14 вересня.

image

"Деякі гріхи неможливо змити" — так звучить слоган нового сезону популярного серіалу, що вийшов у 2017 й дістав вісім нагород "Еммі" та "Золотий глобус". Цю думку яскраво передає постер сезону: на ньому зображено руки, занурені в криваво-червону воду, хоча самі руки на вигляд чисті. Але ми знаємо, що в Гілеаді складно не забруднити своїх рук, тож, імовірно, постер свідчить про те, що дехто з героїв намагається змити зі своїх рук кров...

Hulu також опублікували синопсис сезону (у ньому є спойлери для тих, хто не дивився 4 сезон). "Джун стикається з наслідками за вбивство командира Вотерфорда й намагається змінити свою особу та ціль", – ідеться в ньому. "Вдова Серена прагне підвищити свій авторитет у Торонто, оскільки вплив Гілеаду проникає в Канаду. Командор Лоуренс працює з тіткою Лідією, коли намагається реформувати Гілеад і дістатися влади. Джун, Люк і Мойра борються з Гілеадом на відстані, продовжуючи свою місію, щоб врятувати Ханну й возз’єднатися з нею".

Судячи з тизеру, новий сезон буде дуже войовничим за настроєм. У тизері Джун каже: "Я хочу, щоб вона знала, що це була я". Вона має на увазі Серену, чоловіка якої, Фреда, вбила наприкінці четвертого сезону. Що ж, Джун готова прийняти відповідальність за скоєне – адже ні про що не шкодує. Вона дивиться в камеру сміливим пронизливим поглядом, і нам стає зрозуміло: Джун готова до війни.

Нагадаємо, "Оповідь служниці" – екранізація однойменного бестселера Маргарет Етвуд 1985 року. Події роману відбуваються в майбутньому в тоталітарній республіці Гілеад. Після приходу до влади радикальних християн суспільство тут стало кастовим, а фертильні жінки перетворилися на служниць, які виношують дітей для впливових командорів та їхніх безплідних дружин. На телевізійний екран роман "Етвуд" переніс інтернет-канал Hulu у 2017 з талановитою Елізабет Мосс у головній ролі.

Актриса Елізабет Мосс не тільки зіграла головну роль відважної Джун, а й стала продюсеркою серіалу, а також зняла три епізоди п’ятого сезону. В інтерв’ю актриса зізналася, що робота над "Оповіддю служниці" у кріслі режисерки для неї – справжній виклик та честь.

Популярне на VOGUE