Моторошний шик у ретрофільмах жахів

У фільмі 1974 року "Техаська різанина бензопилою" є момент, коли Пем (Тері Макмінн) вперше підходить до будинку Шкіряного обличчя. У цій сцені Пем, одягнена в яскраві червоні мінішорти й топ з оголеною спиною, повільно підіймається до вхідних дверей дому. Щоразу, коли я дивлюся цей епізод, я знаю, що мені слід боятися, особливо знаючи, що Пем може зустрітися з убивцею. Однак натомість я думаю про її милий образ.

"Техаська різанина бензопилою", 1974. Photo: Daniel Pearl, A.S.C.

Відволікатися на моду в фільмах жахів — звична для мене справа. Протягом місяця я передивлялася класичні слешери 1970-х та 1980-х років і знаходила чудові приклади дизайну костюмів. Якщо ви абстрагуєтеся від криків та крові, неодмінно помітите кілька неймовірно стильних нарядів, тих, які сучасні дизайнери з одержимістю відтворюють та модернізують у своїх колекціях.

Одним із перших фільмів, які я переглянула того місяця, був "П’ятниця, 13-те". У цьому культовому фільмі жахів можна побачити багато стильних вбрань. Попри те що фільм зосереджений на групі вожатих літнього табору біля Кришталевого озера, яких переслідує вбивця в хокейній масці, літній одяг героїв привертає до себе чимало уваги. Наприклад, персонаж молодого Кевіна Бейкона носить ультракороткі джинсові шорти з необробленими краями. Ще одна табірна історія — фільм The Burning 1981 року. Він розповідає про групу підлітків, яка йде на рафтинг, а вбивця вискакує з каное. В той момент вони одягнені в круті університетські футболки та сорочки з великими комірами.

Зовсім недавно я також переглянула майстерний фільм Джона Карпентера "Гелловін" 1978 року з Джеймі Лі Кертіс у головній ролі. У стрічці вона носить розкльошені джинси, синю сорочку на ґудзиках та светр. Це класичний стиль 1970-х, і ми бачили, як він знову і знову відроджувався в моді, особливо на подіумах у Celine. Але є щось круте та справжнє в тому, щоб побачити цей одяг на екрані в контексті фактичного десятиліття, що зробило його популярним. Навіть коли героїню Кертіс переслідує Майкл Маєрс у великому моторошному будинку, все, на що я можу дивитися, — її розкішні джинси.

Отже, наступного разу, спостерігаючи, як на екрані стається щось зловісне, сфокусуйтеся на вбранні персонажів. Ви можете знайти натхнення для стилізації, поки герої біжать, рятуючи життя.

Нижче кілька стильних моментів з ретрофільмів жахів.

Джеймі Лі Кертіс у фільмі "Хелловін", 1978. Photo: Courtesy of Everett Collection

The House on Sorority Row, 1983. Photo: Courtesy of Everett Collection

Sleepaway Camp, 1983. Photo: Courtesy of Robert Hiltzik

Prom Night, 1980. Photo: Courtesy of Everett Collection

The Burning, 1981. Photo: Courtesy of Everett Collection

За матеріалом vogue.com

Популярне на VOGUE