12 найкращих серіалів 2024 року

У першій половині цього року ми вже побачили багато яскравих серіалів від вірусного "Оленятки" на Netflix до потужної політичної сатири "Режим" з Кейт Вінслет. Ми склали список найкращих телевізійних шоу 2024 року на даний момент. Приємного перегляду!

"Експати"

Режисерка Лулу Ван спеціалізується на потужних історіях про емігрантів. Її фільм "Прощання" 2019 року розповідав про молоду американку китайського походження, яка повертається до Китаю, аби провести час зі своєю бабусею, що помирає. Серіал "Експати" продовжує досліджувати тему існування поміж культурами та розповідає про життя в Гонконгу трьох успішних респектабельних жінок-американок (одну з яких блискуче грає Ніколь Кідман), об'єднаних спільною трагедією. Серіал показує, як люди будують дім та стосунки в чужому місці та наскільки крихкими можуть бути ці конструкції.

"Володарі повітря"

Серіал "Володарі повітря" засновано на бестселері історика Дональда Л. Міллера. Він розповідає про американських хлопців-бомбардувальників із 100-ї бомбардувальної групи (їх ще називають "Кривава сотня"), які беруть участь у нальотах на нацистську Німеччину. Виконавчі продюсери шоу — Том Генкс та Стівен Спілберг, що забезпечило серіалу голлівудський лоск, проте на передньому плані все-таки залишаються психологічні та емоційні втрати, які сплачують ці молоді люди під час війни. У кадрі — найкращі з найкращих молодого Голлівуду — Баррі Кеоган, Остін Батлер, Каллум Тернер, а ефектності їм надають костюми Колін Етвуд — зокрема, брутальні шкіряні бомбери з комірами.

"Сузір'я"

Останніми роками стримінговий сервіс Apple зосередився на науковій фантастиці, варто тільки згадати їхні серіали "Вторгнення", "Фундація" або "Таємниця бункера". Серед них, безумовно, саме "Сузір’я" варте вашого часу, адже це захопливий серіал з Нумі Рапас і Джонатаном Бенксом (якого ми полюбили у "Всі тяжкі" та "Краще телефонуйте Солу"), у якому вдало поєднані жанри космічної драми та трилера. "Сузір'я" — це тривожна історія, яка розгортається навколо п'яти космонавтів на борту Міжнародної космічної станції. Вони стикаються з незрозумілою ситуацією через космічне сміття, що призводить до таємничої загибелі командира Пола Ланкастера. Один з астронавтів робить вихід у відкритий космос, щоб оцінити збитки, і виявляє дивну аномалію. Коли ситуація остаточно виходить з-під контролю, члени команди змушені евакуюватися на Землю. Але після повернення на планету вони виявляють, що реальність не така, якою вони її пам'ятали...

"The New Look"

Чи здатна модна історія перетвориться на драму світового масштабу? У серіалі The New Look саме це і відбувається. Події нового шоу Apple TV+ відбуваються в Парижі та розповідають про піднесення Крістіана Діора після Другої світової війни, а центром тяжіння серіалу є виконавці головних ролей: Бен Мендельсон у ролі надзвичайно гідного Діора, який на початку свого шляху працює на кутюр’є Люсьєна Лелонга (і неохоче створює сукні для нацистських дружин), і Жюльєт Бінош у ролі його високопоставленої суперниці Коко Шанель, яка спілкується з членами Третього Рейху та живе в Ritz. Режисером є Тодд Кесслер, якому вдається перетворити модну історію на драму рівня "Корони", де замість представників королівської сім’ї — модельєри. Серед інших акторів — Емілі Мортімер у ролі світської левиці Ельзи Ломбарді, Джон Малкович у ролі Лелонга, Мейзі Вільямс у ролі сестри Діора Кетрін (яка була заарештована та ув’язнена в концтаборі) і Клаес Бенг у ролі аристократичного нацистського бойфренда Шанель, Барона Ганса Гюнтер фон Дінклаге.

"Джентльмен"

Гай Річі повертається! Іноді просто хочеться висловити подяку стримініговим сервісам за те, що вони передали великий бюджет комусь із почуттям гумору та баченням, як у Гая Річі. У серіалі "Джентльмен" надзвичайно харизматичний Тео Джеймс, зірка "Білого лотоса", грає молодого герцога. Хлопця несподівано для нього самого називають спадкоємцем свого батька, і цей вибір стає очевидним, коли розкривається ступінь розпусності першого сина... Далі починається яскрава кримінальна операція, яка власне є частиною спадщини, що залишилася герою. Ще одне відкриття серіалу — британська акторка Кая Скоделаріо, моторошна та переконлива в ролі жінки, яка впевнено орієнтується в цьому злочинному світі.

"Режим"

Майже через три роки після того, як серіал "Мейер з Істтауна" в тисячний раз нагадав нам усім, що Кейт Вінслет — одна з найкращих, вона повернулася на HBO серіалі "Режим". Це політична сатира, дія якої відбувається у вигаданій центральноєвропейській автократії, де жорстка тоталітарна канцлерка (Вінслет) починає втрачати владу та контроль. Компанію Вінслет у кадрі склали блискучі актори: Матіас Шонартс, Андреа Райзборо, Марта Плімптон і Г’ю Грант.

"Охота за вбивцею"

Причиною додати "Охоту за вбивцею" у свій список для перегляду є його 50-річна зірка, Тобіас Мензіс, що також знімався у "Короні" та стрічці "Виходці". Він привносить харизматичну витонченість у будь-який проєкт, у якому бере участь. "Охота за вбивцею" — це адаптація документального бестселера про полювання на вбивцю президента Лінкольна в 1865 році, а Мензіс грає Едвіна Стентона, військового міністра і головного детектива в пошуках людини, яка натиснула на курок.

"Оленя"

Серіал "Оленя" — одне з найбільш обговорюваних шоу року, багато в чому завдяки тому факту, що зображення переслідування та сексуального насильства в ньому засноване на реальному житті та досвіді його творця, британського коміка Річарда Гедда. Однак найбільше вражає те, як "Оленя", що розповідає про коміка й стендапера, якого переслідує одна з шанувальниць, балансує між чорною комедією та трилером, але залишається дуже делікатним у розгляді гострих тем.

"Франклін"

Серіал "Франклін" з Майклом Дугласом у головній ролі розповідає захопливу історію про найбільшу авантюру в кар’єрі Бенджаміна Франкліна. У грудні 1776 року Франклін займається експериментами з електричними зарядами, але водночас, оскільки доля незалежності Америки висить на волосині, змушений переключитися з науки на політику і вирушити в секретну місію до Франції. У 70-річному віці, без будь-якої дипломатичної підготовки, вчений, дослідник та філософ Франклін переконав абсолютну монархію підтримати експеримент Америки з демократією. Завдяки своїй славі, харизмі та винахідливості Франклін переміг британських шпигунів, французьких інформаторів і ворожих колег, щоб підписати мирний договір з Англією 1783 року.

"Темна матерія"

Ще один яскравий науково-фантастичний трилер від Apple TV+. "Темна матерія" може здатися звичайним успішним шоу, адаптованим з бестселера (письменника Блейка Крауча), — за винятком того, що його акторський склад підвищує ставки. Чудовий Джоел Еджертон грає професора фізики, який потрапляє в альтернативну реальність і змушений пробиватися назад, щоб врятувати свою дружину, яку грає Дженніфер Коннеллі.

"Презумпція невинності"

Прокурор стає головним підозрюваним у вбивстві одного зі своїх колег — що ж, такого короткого опису цілком достатньо, аби заінтригувати глядача. Особливо якщо харизматичного прокурора грає Джейк Джилленгол. "Презумпція невинуватості" — юридичний мінісеріал лауреата одинадцяти премій "Еммі" Девіда Е. Келлі ("Велика маленька брехня"), знятий за мотивами однойменного роману Скотта Туроу 1987 року.

"Ідеальна пара"

За останні роки за Ніколь Кідман закріпилася репутація акторки, яка в роботі надає перевагу кримінальним історіям із заплутаним сюжетом та героями, які ховають у шафі багато скелетів. "Ідеальна пара" — саме той випадок: серіал розповідає про Амелію Сакс (Ів Г’юсон із серіалу "Її очима"), яка виходить заміж за Бенжі, представника однієї з найбагатших сімей заможного та респектабельного острова Нантакета. Мати нареченого Ґрір Гаррісон Вінбері (Ніколь Кідман), відома письменниця, не шкодує грошей на світське весілля. Але коли на пляжі з’являється мертве тіло, починається розслідування, яке ніби взято з однієї з книг Грір. Раптом всі стають підозрюваними...

Режисеркою серіалу є Сюзанна Бір, яка подарувала нам блискучий серіал "Нічний адміністратор" та фільм "Пташиний короб" та працювала разом із Ніколь Кідман над серіалом "Знищення" — тож є всі шанси, що нас очікують неабиякі враження від їхньої нової роботи.

Популярне на VOGUE