До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Місце для двох: якою є квартира парфумера Кіліана Геннессі

Елегантний лофт парфумера Кіліана Геннессі в Трайбеці з інсталяцією Трейсі Емін, троном у вітальні і вінтажними італійськими меблями.

Елізабет і Кіліан Геннессі у себе на кухні. Висувні барні стільці роботи Майло Бофмана, 1970-ті, кухонні меблі дизайна Крістофера Пікока, плита, Wolf.

Парфумер Кіліан Геннессі з дружиною Елізабет раніше жили в Dumbo – милому, але не дуже зручному для роботи бруклінському кварталі. "Майже всі зустрічі з байєрами минали у верхньому Нью-Йорку, і в перервах між ними я просто не встигав повертатися додому, – розповідає Кіліан. – Тому, у підсумку, мені доводилося працювати у Starbucks". В один чудовий день пара вирішила, що з них досить кави і пора переселятися на Мангеттен.

Реклама
Ліжко за ескізами Кріса Освая, над узголів'ям – інсталяція Трейсі Емін. Приліжкові столики Chevet Combinaison з лакованого дерева і бронзи, дизайн Ерве ван дер Стратена. Вінтажні світильники з латуні. Постіль, Frette.

На пошуки відповідної квартири потребували більше двох років, врешті-решт вони зупинилися у районі Трайбека. "Тут стільки шарму і повно чудових ресторанів", – розповідає Елізабет. Кіліан, що народився у Франції, не зміг встояти перед духом старовини. "Мені не хотілося жити в багатоповерхівці, – зізнається він. – Я шукав район з дво-триповерховими будинками. До того ж бруківка надає цьому місцю європейську атмосферу".

Вінтажний книжковий стелаж роботи Пола Еванса з магазину Fat Chance в Лос-Анджелесі. Глечик, японська кераміка Сігаракі. Золотий череп з магазину Consort в районі Трайбека. Старовинний посуд з іранського міста Нішапур.

Їхня нова квартира площею 367 кв. м з чотирма спальнями розміщена у старовинній будівлі 1884 року, де раніше була палітурна майстерня. Після реконструкції тут оселилося ціле сузір'я знаменитостей. Сусіди Геннессі – Джейк Джилленгол, Джастін Тімберлейк і Мег Раян, з якими можна зіткнутися на доріжці в 23-метровому басейні, терасі на даху площею 465 кв. м або на підземному паркуванні.

Кабінет Елізабет: вінтажний круглий стіл. Лампа роботи Майло Бофмана, 1970-ті. Старовинний килим з Афганістану.

Нехай Кіліан і поступається своїм сусідам у "зірковості", але у парфумерній галузі його ім'я відоме багатьом, зокрема, завдяки знаменитим предкам. Кіліана, вихідця з коньячного клану Геннессі, назвали на честь діда, одного із засновників групи LVMH. 2007 року парфумер створив власну колекцію ароматів під маркою By Kilian (пізніше перейменовану в Kilian). Він не приховував своєї мети – повернути парфумерії її колишній високий статус. "Хочу, щоб парфуми стали атрибутом розкоші, як півстоліття тому", – зізнався він мені одного разу. У лютому 2016 року Кіліан продав свою компанію Estée Lauder, однак зберіг повноваження президента і креативного директора. Отримані кошти дали змогу компанії вийти на нові ринки. Минулого літа відбулася прем'єра нової колекції для молодіжної аудиторії під назвою My Kind of Love. З дружиною Елізабет він познайомився завдяки роботі: вона займалася закупівлею парфумерії для нью-йоркського універмагу Bergdorf Goodman. Після десяти років на посаді виконавчого директора By Kilian Елізабет працює над запуском власного інтернет-магазину.

Подружжя з першого погляду закохалося у житло. "Квартира була такою елегантною, респектабельною, красивою – і, при цьому, без тіні претензійності, – згадує Кіліан. – Ми нічого не змінювали в архітектурі – так нам все тут подобалося, особливо арочні вікна і дерев'яні колони, що залишилися зі старих часів".

По допомогу в облаштуванні інтер'єру вони звернулися до нью-йоркського дизайнера Кріса Освая, який мав об'єднати різні смаки господарів. "Кіліан – шанувальник потужних скульптурних форм, а Елізабет, навпаки, воліє більш м'які лінії", – пояснює він. У вітальні, оформленій у чорно-білій палітрі, схоже, перемогли вподобання Кіліана. А ось в господарській спальні відчувається легкий наліт романтизму: на стінах шпалери пудрового відтінку, а над узголів'ям ліжка світиться інсталяція Трейсі Емін When I hold you, I hold your heart. Тут же розміщений вінтажний італійський комод 1970-х, куплений спеціально для зберігання прикрас Елізабет.

Крісло-трон з фарбованого ясена, Looking Up At Down. На стіні робота Ешлі Бікертона. Диван, оббитий оксамитом, створений за ескізами Кріса Освая. Вінтажний столик у стилі ар-деко. Книжковий стелаж роботи Пола Еванса, вінтаж. Килим з овечого хутра.

Більшу частину знакових предметів у домі господарі придбали в одному місці – Carpenters Workshop Gallery, яку зовсім випадково відкрила для себе Елізабет. Одного разу друг запропонував їй піти на концерт, як йому тоді здавалося, ансамблю скрипалів під назвою The Carpenter Trio. Тільки на місці вони зрозуміли, що опинилися у галереї на відкритті нової виставки.

Першим придбанням став обідній стіл Ingrid Donat, який виявився таким довгим, що його довелося транспортувати краном через вікно. Горіхова стільниця інкрустована бронзою. "Є в цьому візерунку щось клімтівське", – захоплено розповідає Кіліан. Простір над столом висвітлює неймовірна вигнута люстра Frederik Molenschot, яку вони побачили в гостях у одного із засновників Carpenters Workshop Gallery, Жульєна Ломбрая.

Господарська спальня: комод родом з Італії 1960-х років. Вінтажний світильник Fondica. Вінтажне дзеркало у рамі з сонячних променів, Кертіс Жере.

А ось інше їх придбання – буфет Vincent Dubourg з тієї ж галереї – ледь не став у сім'ї причиною сварок. На думку Кіліана, найефектніший вигляд він має з розкритими дверцятами, з чим Елізабет категорично не згодна. "Я потихеньку закриваю дверцята, коли він не бачить", – сміється вона. Монументальне крісло Wendell Castle у кутку вітальні – фаворит Геннессі: "Чи то трон, то чи скульптура. У ньому стільки величі, що ніхто не наважується на ньому сидіти".

Фото: Stephan Julliard

Текст: Іан Філліпс

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.