До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія одного проекту: як минула реконструкція BANKHOTEL

Минулого року після масштабної реконструкції у Львові відкрили Bankhotel. Бережною реконструкцією історичної будівлі займалася творча архітектурна студія "Кудін". Про те, як перетворити австро-угорський банк у сучасний готель, архітектори Віктор Кудін і Ольга Рябова розповіли на зустрічі в інтер'єрному салоні Davis Casa.

Важливість архітектури в нашому житті складного переоцінити. Як правило, наше враження від міста формується саме завдяки їй: індивідуальність і характер міста формує його архітектурна забудова. Про те, як зберігають і відновлюють історичні будівлі в Україні, говорили на зустрічі в шоурумі Davis Casa, яку організувала арт-директор бренду Фаїна Еренбург.

Реклама

2018 року у Львові після чотирирічної реконструкції представили арт-готель BANKHOTEL. Колись тут був банк. Перетворити комерційну будівлю в сучасний готель – такий виклик інвестор готелю В'ячеслав Юткін поставив перед творчою архітектурною майстернею "Кудін". Будівля австро-угорського банку була побудована в період бурхливого економічного розвитку міста, який тривав з 1870-х до 1914 року. Його проектуванням займалися два молоді архітектори – випускники Львівського політехнічного університету Едмунд Жіховіч і Міхал Лужецький. "Ми нічого не змінювали", – кажуть архітектори Віктор Кудін і Ольга Рябова, які взялися за реконструкцію через фактично 100 років. Зберегли приголомшливі старовинні цегляні стелі, вестибюль з мармуровими сходами і вітражі, автентичні карнизи, декор стін, дубові вікна.

Справжній скарб готелю – австрійські сейфи для грошей, які також зберегли, і тепер вони прикрашають конференц-зал. Взагалі, до артефактів банку в готелі поставилися з повагою – і вчинили дуже прогресивно: зробили на їх основі невелику виставку. Точніше, дві – "Банкноти та кроки" та "Монети". Головна ідея проекту – ознайомити гостей з банкнотами, які були в обігу в Українській Народній Республіці. Гості готелю і відвідувачі виставки зможуть дізнатися про особливості кожної банкноти, хто був її автором, де її друкували.

Реконструкція тривала чотири роки. Архітектори залучили до неї команду львівських реставраторів, які вручну відновлювали декор, мозаїку і вітражі. "Ми не грали в історизм – але хотіли передати в готелі відчуття часу", – додають архітектори. При цьому, готель має дуже сучасний вигляд; у кожного з 100 номерів – авторський дизайн, тут працює найкращий в місті винний бар, а в ресторані Safe звучить джаз. Хороший приклад сучасного ставлення до історичних місць.

<b>Bankhotel</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.